Toamna se numără … gunoaiele

Final curatenie de toamna gunoaieAu mai rămas câteva zile până la terminarea curățeniei de toamnă la Reghin. Campania ,,O toamnă curată pentru un mediu curat”, desfășurată în perioada 8-22 octombrie, s-a soldat până acum cu sute de saci plini cu gunoi, mobilă veche și chiar electrocasnice.

Reghinul a fost împărțit în patru sectoare mari, iar șase mașini ale serviciului de salubritate au circulat neîntrerupt pentru a transporta ceea ce reghinenii au decis să arunce după ce și-au curățat casele și curțile. Se pare că cei mai conștiincioși au fost cei care locuiesc la case, în timp ce în cartierele de blocuri, zonele destinate conteinerelor rămân o problemă. Deși se face curățenie foarte des, se golesc pubelele și se mătură locul, în două zile deșeurile par a fi puse înapoi de o mână nevăzută.

Chiar și polițiștii locali s-au implicat, inițiind o acțiune menită să îndepărteze pe cei care scormonesc în gunoaie, dar în unele locuri curățenia pare imposibil de menținut.

Apel la simțul civic

La începutul campaniei, Primăria municipiului Reghin a făcut apel către locuitorii orașului pentru participarea activă la această iniţiativă prin respectarea normelor de salubritate şi menţinerea esteticii municipiului Reghin: ,,Pentru buna desfăşurare a programului, locuitorii şi asociaţiile de proprietari din municipiul Reghin sunt rugaţi să îşi cureţe imobilele pe care le deţin şi să depună deşeurile adunate, inclusiv cele voluminoase (mobilă etc.) în zone special-amenajate sau la marginea trotuarelor de unde vor fi ridicate şi transportate de către echipele de lucru în zilele programate …”, se precizează în comunicatul de presă postat pe site-ul Primăriei.

Și chiar s-a făcut treabă bună…

…deși unii participă, alții mai puțin și ceilalți deloc. Despre situația din jurul unor conteinere aflate în cartierele de blocuri se fac diferite comentarii, în general locuitorii din zonă dând vina unii pe alții. Dar au mai rămas câteva zile și chiar dacă unii mai au nevoie de ceva vreme pentru a învăța cum să își depoziteze gunoiul în mod civilizat, cu siguranță la sfârșitul campaniei Reghinul va fi mai frumos și mai curat.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.