Tokes: „UDMR este un partid maghiar postcomunist”

Laszlo TokesEuroparlamentarul Laszlo Tokes, liderul Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), a declarat presei, miercuri, la Târgu Mureş, că dacă nu se poate face o înţelegere pentru reprezentarea unitară a maghiarilor în Parlament, aceasta trebuie ”forţată”.

”Este o ruşine a ungurimii că UDMR se înţelege mai bine cu fraţii noştri români decât cu fraţii lui maghiari. Ar fi trebuit să ne înţelegem să împărţim baza electorală între noi, să găsim formele adecvate ale dobândirii a unei reprezentanţe cât mai mari în Parlamentul României. De fapt, UDMR este un partid maghiar postcomunist de felul partidului lui Ponta şi cel al lui Antonescu, care încă nu şi-a identificat identitatea. Dacă prin înţelegere nu se poate realiza reprezentarea democratică a comunităţii maghiare, trebuie să o forţăm prin metode politice şi printr-un concurs democratic, ceea ce este inacceptabil de către un partid postcomunist de tip totalitar”, a arătat Tokes.

Europarlamentarul consideră că încă nu este târziu ca România se conformeze ”exigenţelor democratice ale aproape două milioane de etnici maghiari”.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.