TomorrowMe, aplicaţie Samsung prezentată şi la Tîrgu Mureş

Tot mai mulţi elevi au ocazia de a face cunoştinţă cu programul educaţional lansat de Samsung Electronics Romania, intitulat  „Trends of Tomorrow”.  Aceştia au ocazia să- şi descopere vocaţia, să afle ce meseria li se potriveşte mai bine, ce studii  au de urmat pentru a dezvolta o carieră  şi alte informaţi importante despre jobul ales. Aplicaţia TomorrowMe este disponibilă în Galaxy App, în Google Play şi desktop.

Elevii Colegiului Naţional Papiu Ilarian din Tîrgu Mureş s-au întâlnit în cursul zilei de 14 decembrie cu reprezentanta companiei, Sabina Ştirb care a vorbit despre aplicaţia TomorrowMe, aplicaţie ce este integrată în programele educaţionale actuale şi cerinţele actuale din piaţa muncii. Aplicaţia pune la dispoziţia elevilor de liceu şi tinerilor în general un test rapid prin care îşi pot descoperi vocaţia. Răspunzând la câteva întrebări elevii află pe loc variantele de joburi care li s-ar potrivi, sugestii de meserii care se caută, dar şi sfaturi despre studiile necesare şi etapele carierei alese. În cadrul Caravanei au fost testaţi anii trecuţi peste 30000 de elevi. „si am observat ca exista o discrepanta intre meseriile la care tinerii aspira, pe de o parte, tipul lor de personalitate lor si potentialul pe care il ofera piata muncii, pe de alta parte. Pe baza rezultatelor si experientei din caravana precedenta, anul trecut am decis sa ne concentram pe oferirea unor solutii cat mai concrete la situatiile cu care elevii se confrunta in alegerea meseriei potrivite. Acest lucru ne-a determinat sa lansam o aplicate, TomorrowMe, care sa le fie utila tinerilor in alegerea cariereri viitoare si care sa se potriveasca cu nevoile generatiei digitale de astazi”, a declarat Sabina Stirb.

„La baza aplicatiei vocationale stau cele sase tipologii Holland, care impart utilizatorii in 6 profiluri – realist, investigativ, artistic, social, antreprenorial si pragmatic. Pentru fiecare tipologie aplicatia pune la dispozitie o serie de sugestii de job-uri potrivite, traseul educational, pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa iti construiesti cariera dorita, date referitoare la oportunitatile existente in prezent pe piata muncii, precum si o incursiune in viitor: cum vor arata aceste meserii peste 5-10 ani. si, pentru ca tinerii au nevoie de informatie pentru a lua o decizie inteleapta, dar si de inspiratie ca sa porneasca la drum, aplicatia contine si interviuri cu profesionisti consacrati, fiecare dintre ei reprezentand una dintre cele 6 tipologii., „potrivit comunicatului de prezentare.

 

Programul de educatie digitala dezvoltat de Samsung Electronics Romania a fost recunoscut atat pe plan local, cat si pe plan international, castigand marele premiu la categoria CSR a prestigioasei competitii SABRE Awards.

La întâlnirea ce a avut loc al Colegiul Papiu Ilarian au participat câteva persoane care s-au realizat în diferite domenii şi care au dorit să vorbească despre jobul lor, răspunzând elevilor la întrebări. Cei care vor să-şi testeze vocaţia, poate accesa siteul http://www.tomorrowme.ro/

EM

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.