Toncean a repus Mureșul pe harta culturismului

gabi_toncean_blog_008Organizatorul celei mai importante competiții de culturism din țară, la Reghin, Gabriel Toncean a înregistrat un nou succes: la Adunarea Generală de alegeri a președintelui Federației Române de Culturism şi Fitness de la Bucureşti, Gabriel Toncean a fost ales câștigător pentru un mandat de patru ani. Ca vicepreședinte a fost aleasă Monica Mureşan. Pentru funcția de preşedinte s-au înscris în cursă patru candidați şi pentru vicepreşedinte două femei şi un bărbat: Ioan Curtean din Sibiu, Gabriel Sebastian din Reghin și Jorj Unciuleanu din Constanța (pentru funcția de președinte) și Petru Ciorba din Iași, Monica Mureșean din Baia Mare și Felicia Purice din Iași.

Gabriel Toncean a fost favoritul în această luptă, un număr impresionant de cluburi de culturism şi fitness din România (respectiv 75%!) l-au votat pe reghinean. ,,Această alegere reprezintă o încununare a eforturilor şi sacrificiilor făcute de mine pe „altarul” acestui minunat sport care este culturismul. Sunt bucuros că un număr impresionant de cluburi de culturism şi fitness din România (respectiv 75%!), mi-au acordat girul şi încrederea lor pentru a le conduce destinele sportive în următorii patru ani, dar sunt conştient şi de marea răspundere ce apasă de acum pe umerii mei, în noua calitate în care am fost ales”, a declarat pentru săptămânalul Punctul, Gabriel Toncean.

Succesul lui Gabriel Toncean vine, așa cum însuși mărturisește, să încununeze munca și perseverența de care a dat întotdeauna dovadă de-a lungul timpului. ,,Desigur, alegerea mea în cea mai înaltă funcţie de conducere a acestui nobil sport care este culturismul mă onorează şi ea ar trebui să aducă o rază de bucurie tuturor reghinenilor şi mureşenilor. Sunt sigur ca atât autoritățile locale, cât și cele județene îmi vor sprijini proiectele și împreună vom face ca județul Mureș să rămână capitala acestei ramuri sportive. Sper ca, în scurt timp, şi alţi sportivi din judeţul nostru să se bucure de recunoaşterea necondiţionată a valorii lor şi să acceadă în funcţii de conducere cât mai importante, pentru a contribui la dezvoltarea sportului românesc”, a declarat acesta.

În ceea ce privește planurile de viitor, Gabriel Toncean a declarat că ,,Doresc ca, în cel mai scurt timp, FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE CULTURISM ȘI FITNESS să treacă la implementarea celor mai pragmatice măsuri pentru a-şi păstra locul ce i se cuvine în elita sporturilor şi pentru a se înscrie pe o traiectorie ascendentă şi cu totul novatoare”.

Bun manager şi organizator

Importanța personalității lui Gabriel Toncean și calitatea lui ca sportiv și ca om au fost subliniate și de vicepreședinta Federației, Monica Mureșean: ,,În anul 2007, cu ocazia participării mele la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness în calitate de sponsor, l-am cunoscut pe Gabi Toncean, el fiind organizatorul competiţiei respective. De-a lungul timpului am ajuns să ne cunoaştem mai bine şi, fireşte, să îmi fac o imagine despre ,,omul” Gabi Toncean, motiv pentru care i-am şi susţinut candidatura pentru funcţia de preşedinte al F.R.C.F., în anul 2009 și acum în 2013. Am fost convinsă şi sunt convinsă că este capabil să realizeze multe, este un om ambiţios, care atunci când îşi doreşte sau îşi propune ceva, este greu de crezut că nu se va realiza. Aptitudinile sale de bun manager şi organizator reies, fără doar şi poate, din activitatea sa profesională, din reuşitele competiţiilor organizate de-a lungul timpului la Reghin, competiţii la care, dacă ai fost prezent, în orice calitate – sportiv, oficial sau spectator – îţi este greu să nu mai revii, dacă ţi se mai oferă ocazia. Nu pot să trec cu vederea faptul că Gabi este omul care ştie să lucreze în echipă, colaborează, comunică, se consultă cu cei din jurul său, ceea ce, din punctul meu de vedere, este o calitate! Sper ca tot ce şi-a propus să îi reuşească. Îi doresc mult succes, atât în viaţa personală cât si în activitatea profesională şi cea sportivă!”.

Cine este Gabriel Toncean

Gabriel Toncean este căsătorit cu Mirona Toncean vicecampioana mondială și multiplă campioană națională la dans sportiv. Este administrator și director general al S.C. LEX GUARD SECURITY S.R.L, societate de protecție și pază, care numără peste 200 de angajați, administrator al sălilor de sport LEX-ALY-GYM din municipiul Reghin, al căror principal obiect de activitate îl constituie practicarea culturismului, fitness, dans, aerobic, yoga, pilates etc. precum și președinte al Clubului sportiv „SEBASTIANO” din municipiul Reghin.

De asemenea, este membru fondator al revistei de educație și cultură, informare și promovare a valorilor locale „REGHINUL NOSTRU”, care apare lunar într-un tiraj de 3.000 de exemplare și este distribuită gratuit.

În calitate de președinte al Clubului sportiv „SEBASTIANO” , înființat în anul 2007, a organizat, până în prezent, șase ediții ale Cupei „SEBASTIANO”, două Campionate Naționale și Cupa României la culturism și fitness, precum și numeroase turnee de minifotbal la nivel național atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Felicitari pentru numire si pentru faptul ca se fac cunoscute astfel de evenimente. Merita pentru ca stie ce presupune o astfel de functie si ce inseamna sa fi culturist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.