Toţi cei întrebaţi au părerile lor, dar situaţia la ASA nu e atât de gravă

Noul antrenor al echipei de fotbal ASA Târgu Mureş, Ilie Stan, a declarat sâmbătă, la reunirea lotului, că cel mai important lucru va fi să capaciteze jucătorii pe care îi are la dispoziţie pentru a depăşi problemele existente şi că are convingerea că echipa poate fi salvată de la retrogradare, cu voinţă şi determinare.

”Acei jucători care rămân trebuie să fie dispuşi la sacrificiu pentru o perioadă de patru luni şi în această perioadă eu, împreună cu ei să facem tot posibilul să scăpăm această echipă de la retrogradare. Avem şanse, important e să credem, să fim pozitivi. Cu voinţă, cu determinare putem salva echipa de la retrogradare, am încredere în jucătorii pe care îi am, sunt sigur că şi cei care vor veni îşi vor dori să ne realizăm obiectivul, am încredere că suporterii vor fi alături de noi, iar noi, prin jocul pe care îl vom avea, nu îi vom dezamăgi. (…) Orice antrenor îşi doreşte ca acolo unde lucrează să aibă rezultate imediate. Pentru mine va fi foarte greu, pentru că perioada este foarte scurtă, încercăm să formăm o echipă nouă, pentru că au plecat foarte mulţi jucători. Eu şi colegii mei încercăm să acoperim, cel puţin din punct de vedere fizic, tehnic şi tactic, problemele de joc şi la începutul campionatului să fim acolo unde ne dorim cu toţii, la un nivel bun, ca să aducem cât mai multe puncte”, a spus Ilie Stan.

Fostul internaţional a arătat că atunci când un antrenor îşi doreşte să muncească, nu contează care e situaţia echipei şi că prin momente delicate nu trece doar ASA Târgu Mureş, ci şi alte echipe din Liga I.

”Important este să capacitez jucătorii pe care îi am şi să trecem peste aceste probleme care sunt în momentul de faţă şi dacă vom face ca echipa să joace cam ceea ce ne dorim cu toţii – şi eu ca antrenor, şi suporterii -, cred că putem să salvăm echipa. (…) Mi-aş dori mai mulţi jucători, dar în momentul de faţă avem câţiva jucători care au venit să îi vedem, sunt jucători care au cochetat cu Liga I, dar şi jucători care au jucat în Liga a II-a meci de meci. Cu jucătorii care vor veni, cu cei care au rămas, cu tinerii, să încercăm să creăm o atmosferă puternică, un grup puternic la care prioritară să fie pentru noi munca şi disciplina. Pregătirile decurg foarte bine, am încercat să lucrăm fizic, apoi vom continua cu câteva antrenamente complexe, apoi în 21 ianuarie vom merge în Turcia unde avem patru jocuri amicale, după care o să ne întoarcem la Bucureşti să fim pregătiţi pentru prima etapă, la jocul cu Astra”, a precizat Ilie Stan.

Acesta a menţionat că jucătorul Bănel Nicoliţă a venit deja la lot şi că mulţi dintre jucătorii veniţi în probe la ASA Târgu Mureş sunt hotărâţi să rămână.

Directorul general al ASA Târgu Mureş, Cristian Chertes, a arătat că în prezent sunt 25-30 de jucători care participă la antrenamente, dintre care 9-10 jucători sunt în probe, dar că vor mai veni şi alţii, întrucât din 24 ianuarie începe perioada de transferuri.

Printre cei plecaţi de la ASA Târgu Mureş se regăsesc Mingote, Cordoş, Belu, G. Matei, Dobrosavlevici, Netzer, Borza, Iacobovici, Kuku, Al. Ioniţă I şi V. Morar, iar recent şi Ianis Zicu şi-a exprimat intenţia de a-şi rezilia contractul.

Noul antrenor al echipei de fotbal ASA Târgu Mureş, Ilie Stan, a declarat sâmbătă, la reunirea lotului, că deşi sunt probleme ca aproape la toate cluburile din ţară, situaţia clubului mureşean nu este chiar atât de gravă pe cât clamează unii.

„Toţi cei întrebaţi au părerile lor, dar situaţia nu e atât de gravă, important este că jucătorii care vor veni să creadă că putem să facem o figură frumoasă. Ce declară ceilalţi care discută despre fotbal, despre ASA şi despre nea Mitică Dragomir, că nu e foarte bună situaţia …, dar se mai pot întâmpla şi minuni (…) Este clar că în momentul de faţă fotbalul nostru este în cădere liberă pentru că situaţia financiară nu permite multor echipe să îşi stabilească un obiectiv, dar această situaţie nu e doar în fotbal, este în toată societatea românească. Important este să avem încredere în tot ceea ce facem şi, uşor-uşor, se vor schimba multe lucruri”, a arătat Ilie Stan.

Directorul general al ASA Târgu Mureş, Cristian Chertes, a spus că acest club a reuşit să atragă o serie de sponsorizări, că se aşteaptă şi aportul altor sponsori şi că, până în luna februarie, fotbaliştii îşi vor primi drepturile salariale „aproape la zi”.

„Jucătorii care au semnat pe sezonul actual, majoritatea celor care au plecat, sunt aproape închişi (cu plăţile, n.r.), cei rămaşi, până în februarie vor fi aduşi aproape la zi”, a precizat Chertes. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.