Tragedie la Fițcău

Un polițist a împușcat din greșeală un om

Socrul a fost prădat și ginerele s-a ales din greșeală cu un glonț în cap… Așa s-ar rezuma pe scurt și superficial incidentul care s-a desfășurat săptămâna trecută, joi dimineața, în zona Reghin, mai exact în satul Fițcău, din comuna  Aluniș…

 Ghinionul hoților…

Săptămâna trecută, Poliția Reghin a primit un apel telefonic care anunța că dintr-o gospodărie, aflată în satul Fițcău, s-a furat o căruță și un cal. După ce păgubitul a sunat la 112, și-a anunțat și fiica despre incident.  Aceasta (împreună cu soțul ei) s-a urcat în mașina personală și a pornit de la Batoș, unde are domiciliul, spre satul tatălui.  Pe șosea, cei doi soți au dat nas în nas cu căruța furată și cu hoții care biciuiau calul ca să alerge mai repede.

Au oprit mașina și au încercat să ceară atelajul înapoi, dar s-au izbit de violența hoților care au sărit  cu o furcă și un cuțit la bătaie. Până la urmă, chiar dacă au vrut să pară viteji, recidiviștii au renunțat în ultimul moment să-și pună în practică amenințările, au abandonat căruța și calul în mijlocul șoselei, și s-au făcut nevăzuți alergând spre  zona fermelor pomicole  de lângă Pădurea Dedradului .

Rămași lângă căruță,  oamenii au sunat la 112 și așa se face că în scurt timp un echipaj al Secției de Poliție Rurală Brâncovenești, împreună cu polițiști de la Reghin, au ajuns la fața locului.

Înaintea lor cu câteva secunde a ajuns un tânăr polițist care se afla în drum spre serviciu, într-un maxi taxi Reghin-Batoș. Fiind și el alertat telefonic, și-a dat seama imediat  că microbuzul în care se află trece tocmai pe lângă atelajul furat.  A coborât din mașină și a luat-o la fugă prin pădure, urmat la mică distanță de ceilalți polițiști ajunși și ei între timp.

Ca în filme…

Cei doi hoți au fost urmăriți circa 7 km  prin zăpadă de jumătate de metru, pe un teren plin de gropi și crengi uscate, printre copaci și tufe. Polițistul din Batoș a făcut chiar uz de armă, după ce i-a somat pe cei doi. Focul tras în aer  i-a determinat pe hoți să se despartă.  Polițistul din Batoș a luat-o la stânga, după cel care părea mai iute de picior și după vreo alți 3 km l-a găsit ascuns, acoperit cu zăpadă, l-a imobilizat și i-a pus cătușele.

Împușcat din greșeală

Celălalt fugar,  s-a ales pe urmele lui cu  polițist din Brâncovenești și cu  ginerele păgubitului. În momentul în  care a fost prins s-a zbătut cât a putut, nelăsându-se imobilizat. Aflat cu pistolul în mână, polițistul a  reușit  să ducă unul dintre brațele hoțului  la spate, apoi a fost împins, a alunecat și … pistolul s-a descărcat. Glonțul a lovit capul ginerelui celui păgubit, care se afla la aproximativ 3 metri distanță . Omul a căzut imediat,  dar  a fost  conștient o bună perioadă în care polițiștii,  ajunși acolo între timp,  au încercat să găsească o soluție pentru a-l transporta la spital.

A fost dus la o fermă din apropiere cu o căruță și de-acolo a fost preluat urgent de o ambulanță. Bărbatul a intrat de urgență în  operație la Spitalul Județean din Tîrgu-Mureș, medicii au reușit să-i scoată glonțul din cap, dar sunt rezervați în ceea ce privește evoluția lui viitoare. ,,Rănitul e la Anestezie Terapie Intensivă. I s-a extras glonţul, a fost operat la Neurochirurgie. Este stabil hemodinamic. Prognosticul e rezervat, contează evoluţia din următoarele zile”, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute, Lavinia Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean e Urgenţă Târgu Mureş.

Cât despre cei doi  hoți, ei  au fost reținuți și ulterior s-au  emis  pe numele lor  mandate de arestare preventivă pe 29 de zile.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.