Transplant cu celule stem din cordonul ombilical

În România se pregăteşte realizarea primului transplant cu celule stem din cordonul ombilical. Banca de celule stem BIOGENIS, care aniversează 5 ani de existenţă în România, este cea care lucrează la acest caz. De un an de zile BIOGENIS, banca de celule stem, ajută o familie să găsească o soluţie pentru vindecarea unuia dintre copii, bolnav de leucemie acută mielomonoblastică M4.

BIOGENIS a recoltat celule stem la naşterea celui de-al doilea copil al familiei pentru a încerca tratarea celui bolnav. Proba recoltată şi stocată la Bucureşti a fost analizată de Institutul Clinic Fundeni, existând o compatibilitate de 90%, ceea ce o califică pentru un posibil transplant. În câteva zile mama copilului urmează să nască pentru a treia oară. Banca de celule stem va recolta şi acum celule stem cu scopul de a le folosi alături de prima probă, pentru mai bune rezultate ale transplantului. Copilul bolnav este acum în remisie, aflându-se într-un moment ideal pentru realizarea unui transplant cu celule stem. Aceasta nouă probă face parte din programul ~O nouă şansă~ prin care Biogenis oferă recoltare, analizare şi stocare gratuită a probei în vederea tratării copilului bolnav din familie.

Se doreşte realizarea transplantului în România, la unul dintre cele trei centre de transplant acreditate şi specializate în această procedură (Institutul Clinic Fundeni, Timişoara, Târgu Mureş), banca de celule stem fiind în acelaşi timp pregătită şi pentru un transplant în Ungaria sau Polonia. În grupul de celule stem din care face parte BIOGENIS au mai fost realizate cu succes alte 10 transplanturi cu celule stem. Biogenis oferă întreg suportul logistic, informaţional şi financiar, dacă este cazul, pentru realizarea acestui transplant~ – Cristian Lacraru – director de comunicare BIOGENIS, banca de celule stem.

Sursa: BIOGENIS

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.