Transylvania Music Event

AFIS TME 2014Ajuns la ediţia a şasea, Transylvania Music Event este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din nord-vestul României. Peste 90.000 de oameni au dat viaţă festivalului în cele cinci ediţii precedente, la concerte şi petreceri în care au urcat pe scenă Pete Tong, Tom Craft şi Bar 9, alături de nenumăraţi artişti români.
Un festival care a crescut de la an la an, Transylvania Music Event este unul din cele 10 evenimente prioritare ale municipiului Cluj-Napoca şi susţine candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, după succesul campaniei pentru titlul de Capitală a Tineretului în 2015. Ediţia din acest an va avea loc în noua Sală Polivalentă a municipiului şi va folosi din plin arhitectura şi designul spaţiului, pe care îl va completa cu decoruri tematice dedicate fiecărei seri din program.
Biletele sunt disponibile începând de astăzi pe www.biletmaster.ro, www.myticket.ro şi www.bilete.ro.
Preţul biletelor este de 90 de lei pentru ziua 1 şi 50 de lei pentru ziua a doua. Primele bilete, în număr limitat, vor fi disponibile la preţuri speciale: 50 de lei pentru ziua 1, 25 de lei pentru ziua a doua. În această perioadă, există şi un abonament pentru ambele seri cu preţul de 60 de lei.
Mai multe informaţii pe transylvaniamusicevent.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului.
Transylvania Music Event aduce la Cluj un „duel” între două stiluri şi epoci muzicale diferite: în 21 şi 22 noiembrie 2014, nume mari ale scenei electro contemporane se vor întrece în a face atmosferă cu artiştii care au definit muzica dance a anilor ’90. Peste 20.000 de persoane sunt aşteptate în cele două seri ale festivalului, primul care se va desfăşura în spaţiul generos al noii Săli Polivalente din ClujNapoca.
În 21 noiembrie, YOUTH PARTY, cea mai mare petrecere indoor pentru tineri a anului, îi va avea cap de afiş pe Șuie Paparude, Golan, Chicane şi, pentru prima dată în România, Rudimental. Atmosfera va fi completată de lasere, confetti şi decoruri în spiritul evenimentului. Cele şase ore de show exploziv vor fi un prilej de distracţie la maxim dar şi un preambul la evenimente anului viitor, când Clujul devine Capitală Europeană a Tineretului. În 21 noiembrie, Rudimental, Chicane şi Şuie Paparude urcă pe scenă pentru şase ore de show complet cu muzică, spectacole de lasere şi confetti
Rudimental, adică Piers Agget, Amir Amor, Kesi Dryden and DJ Locksmith (Leon Rolle), formează una din cele mai cunoscute trupe DnB ale momentului. Au avut succes fenomenal cu „Feel the love” şi au colaborat cu artişti precum John Newman sau Emeli Sandé. Single-ul „Waiting all night” a ajuns direct pe locul 1 în Marea Britanie, iar Rudimental au primit discul de platină pentru vânzări record în ţări din toată lumea, de la Australia la Marea Britanie.
Chicane vine la Cluj la doar câteva zile după lansarea celui mai recent album, The Sum of Its Parts, programată pentru 16 noiembrie. Un personaj care preferă misterul şi trăieşte retras „undeva în munţii Europei”, apariţiile live Chicane sunt de fiecare dată un eveniment special. Dincolo de discografia plină de albume fără cusur, dar şi de hituri, performance-urile Chicane sunt o experienţă care merită trăită live.
În 22 noiembrie, RETRO PARTY generaţia celor de 25-35 de ani va avea ocazia să îşi reamintească de vremea primelor discoteci, a casetofoanelor cu luminiţe şi a petrecerilor cu colegii de şcoală. Atmosfera celor mai marcanţi ani din istoria recentă a României va fi recreată în detaliu prin decoruri speciale la We love the 90s, iar scena le va aparţine artiştilor pe a căror muzică se dansa atunci în toate cluburile din România: SNAP!, Nana, Loona şi ICE MC. SNAP! au făcut senzaţie cu albumul „World Power” din 1990, vândut în şapte milioane de exemplare într-o lume încă predominată de casete audio,hiturile „The Power” şi „Oops up” s-au auzit în cluburile din întreaga lume, iar în 1992 piesa „Rhythm is a Dancer” a confirmat că SNAP! nu se mulţumeşte să scrie o singură filă din istoria dance. Azi, SNAP! sunt reprezentanţi pe scenă de Penny Ford şi artistul rap Benjamin Lowe, care aduc la Cluj cele mai cunoscute hituri din istoria trupei, dar şi piese de pe albumele mai recente.
ICE MC, adică Ian Campbell, e cel care ne-a adus hituri precum „Take away the colour”, „Think about the way” sau „It’s a rainy day”. Accentul jamaican şi ritmurile energice lau evidenţiat ca un artist care poate mişca mulţimi, iar hiturile lui au urcat în topuri vreme de ani la rând.
NANA a cunoscut succesul în 1996 cu primul lui single solo, „Darkman”, propulsat în top 10 în clasamente din întreaga lume, realizare urmată de hituri precum “He’s Coming”, “Remember The Time” and “Lonely”. Originar din Ghana şi obligat să se mute în Germania în adolescenţă, fără să cunoască limba ţării, NANA şi-a găsit refugiul în muzică, pentru ceea ce avea să fie începutul unei cariere la nivel mondial.
Loona se va asigura că temperatura lunii noiembrie la Cluj va fi tropicală cu hitul ei „Vamos a la playa”, dar este poate cel mai cunoscută în România pentru celebra piesă „Bailando”, lansată în 1998. Artista de origine daneză nu a părăsit scena muzicală, ultimul ei single, „Brazil”, demonstrând că Loona are aceeaşi energie şi poftă de dans dintotdeauna.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.