Trei pentru o Autospecială PSI

liviu botezanLa şedinţa Consiliului Local Luduş din luna februarie, aleşii locali au acceptat o donaţie de 150.000 lei din partea SC „Zahărul” Luduş SA, sumă destinată achiziţionării unei autospeciale moderne pentru pompieri. Donaţia este binevenită având în vedere actuala dotare tehnică a pompierilor de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Costul unei asemenea autospeciale este ridicat şi nu poate fi acoperit doar din bugetul local pentru care a fost prevăzută doar suma de 70.000 lei.

Daţi un leu…

În această situaţie, având două surse de contribuţie bănească, primarul Cristian Moldovan a decis să apeleze şi la cea de-a treia, contribuţia cetăţenilor şi a societăţilor comerciale din oraş. Dar, pentru această soluţie, era nevoie de intermedierea unei societăţi non profit. Consilierul Liviu Botezan spune că „Executivul a agreat o colaborare cu Asociaţia „Carit Med” care aparţine bisericii greco-catolice „Sfântul Apostol Petru” Luduş deoarece pentru fiecare donaţie individuală ar fi nevoie de câte o hotărâre a CL, ceea ce nu este posibil”. Până în prezent s-au primit donaţii de la persoane fizice sau de la Societăţi Comerciale în contul Asociaţiei „Carit Med” deschis la Bancpost Luduş”,

RO 33 BPOS 2750 7007 575 RON03 şi se primesc în continuare până când suma totală provenită din cele trei surse va fi de circa 30.000 de euro, sumă corectă pentru achiziţionarea unei autospeciale pentru pompieri, atât de necesară în situaţii de urgenţă. Liviu Botezan spune că „îi cunosc pe concetăţenii mei, ştiu că sunt inimoşi şi cred că în acest an vom avea suma necesară pentru această achiziţie importantă”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.