Trei persoane, plasate sub control judiciar pentru contrabandă cu ţigări şi spălare de bani

Trei bărbaţi au fost reţinuţi şi apoi plasaţi sub control judiciar, fiind cercetaţi pentru spălare de bani şi contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina şi Republica Moldova, după ce s-au descoperit, în urma a 17 percheziţii domiciliare în judeţele Mureş şi Suceava, zeci de mii de ţigarete, peste 60.000 lei şi 12.000 euro, a anunţat luni Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mureş.

‘La data de 11 februarie a.c., poliţiştii mureşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică şi a celor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au efectuat 17 percheziţii domiciliare, din care 15 pe raza judeţului Mureş şi două pe raza judeţului Suceava, la mai multe persoane bănuite de implicare în achiziţia şi comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă. (…) Cu ocazia percheziţiilor efectuate şi a acţiunii de oprire în trafic au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării 88.800 ţigarete provenite din contrabandă, 61.877 lei şi 12.000 euro. Şase persoane au fost audiate în cauză, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş iar faţă de trei dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior instanţa de judecată dispunând măsura preventiva a controlului judiciar’, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mureş.

Potrivit comunicatului, cu sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud s-a procedat la oprirea în trafic a unui autovehicul despre care existau indicii că transporta ţigări de contrabandă de pe raza judeţului Suceava.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Mureş, care desfăşura activităţi economice în judeţul Suceava, şi-a dezvoltat o reţea de comercializare a ţigaretelor de contrabandă provenite din Ucraina şi Republica Moldova.

IPJ Mureş a arătat că, prin intermediul angajaţilor care se deplasau la punctele de lucru de pe raza judeţul Suceava, se achiziţionau din localităţile de frontieră astfel de produse, pe care ulterior le comercializau în judeţul Mureş.

Cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.