Trei zile de distracţie şi sport

DSC03899Desfăşurarea sărbătorii ,,Toamna luduşeană” din acest an a stat sub semnul incertitudinii mult timp şi se părea că în această toamnă se va face pauză. Motivul?

Bugetul local asaltat de alte cheltuieli mai arzătoare în acest an este marcat de cheltuieli importante făcute în folosul comunităţii.

O colaborare benefică

Cu toate acestea, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, locuitorii oraşului şi vizitatorii din localităţile apropiate au fost prezenţi la sărbătoare.
La deschiderea festivă, primarul Cristian Moldovan a subliniat că Executivul şi Legislativul local au luat hotărârea de a încredinţa organizarea celor trei zile, numite ,,Festivalul vinului şi recoltei”, unei firme din Cluj–Napoca, SC MUSIC TDR SHOW din două motive principale: Pentru că firma are o mare experienţă profesională şi pentru că Festivalul este organizat fără niciun ban de la bugetul local. Prin protocolul încheiat, Primăria oferă gratuit spaţiul public, iar firma se ocupă de tot ce ţine de o asemenea manifestare.
Prezenţi la Festival, Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al CJ Mureş a spus că modul de organizare este o ,,dovadă de maturitate şi de gândire economică sănătoasă pentru oraş, o gândire liberală”; senatorul Akoş Mora a vorbit despre agricultură ca ,,unul dintre pilonii de bază ai agriculturii pe care trebuie să o dezvoltăm”; iar Ciprian Dobre, preşedintele CJ Mureş a felicitat organizatorii şi i-a asigurat pe cei prezenţi de sprijinul CJ.
În rest, am înregistrat atmosfera specifică acestei forme de manifestare cultural-comercială: solişti de muzică populară, uşoară şi etno, mici, bere, vin şi multă bună dispoziţie.

Trofeul Ella Kovacs

Ediţia a IX-a a Trofeului Ella Kovács a fost organizat ca de obicei în condiţii foarte bune de preşedintele Atletic Club Sportin Luduş, Dennis Bordan, Asociaţia Judeţeană de Atletism, preşedinte Emil Stan, Primăria oraşului, Direcţia judeţeană pentru sport şi tineret şi Consiliul Judeţean. În prezenţa marii campioane Ella Kovács s-a înregistrat un record de participare a echipelor de club şi a judeţelor. Astăzi amintim doar numele sportivilor din Luduş clasaţi pe primele locuri: surorile Denisa, Andra şi Lorena Stan, Ioana Trif, Otvoş Olimpiu, Raul Ionuţ Deteşan, Alexandra Banea şi Adela Mărginean. În numărul următor vom reveni cu amănunte şi cu clasamentele oficiale.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.