Trupa mureșeană Guga Junior prezentă la festivalul Relief

Șase trupe de adolescenți participă la a doua ediție RELIEF – Laborator de teatru tânăr, care are loc între 17 și 21 mai la Teatrul EXCELSIOR din București. AD-HOC (Pitești), AICI (Constanța), Amprente (Brașov), AS (București), Drama Club (Botoșani) și Guga Junior (Târgu-Mureș) își vor prezenta spectacolele în fața juriului compus din Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante.

În paralel, participanții vor lucra cu regizori și colaboratori muzicali din noua generație pe texte de Carlo Goldoni.

Trupa Guga Junior a fost înființată în martie 2013, este coordonată de actorii Teatrului Național din Târgu-Mureș și vrea să atragă spectatori cât mai tineri la teatru. Din 2013 până în prezent, Teatrul Național Târgu-Mureș a produs șase spectacole împreună cu trupa Guga Junior, dintre care jumătate în limbile engleză, română și maghiară și celelalte scrise și gândite de ei. Cum membrii trupei au avut parte și de ateliere de scenografie și scriere dramatică, ei vin la Relief tot cu o piesă scrisă de membrii trupei.

Fiecare are propriul lui cod pentru a înţelege iubirea şi efectele sale. În adolescenţă iubirea îţi deschide, parcă, porţi către un întreg univers pe care ai vrea să-l exploatezi în grabă pe tot. Situaţii diferite, unice şi personale, culese sau inspirate din pauze şi din bănci, îţi vor trezi amintiri, îţi vor aduce zâmbete şi în mod sigur îţi vor ridica întrebări în legatură cu acest sentiment foarte greu de definit: iubirea.Love is… este în întregime inspirat din viața membrilor trupei, care spun pe nume lucrurilor care îi dor sau care nu sunt deloc așa cum și-ar dori în societatea din care fac parte.
Trupa Guga Junior: Loredana Boza, Cristina Brumă, Cezar Cochisă, Larisa Dobrin, Paula Ferenczi, Robert Kacso, Cosmin Kioran, Dorothea Moldovan, Rareș Moldovan, Raluca Nemeș, Petru Nistor, Valentin Oroian, Alexandra Poienar, Alexandra Rus, Andi Szelyes, Patricia Ștețc, Rareș Toncian, Ligia Ungur.

– See more at: http://relief.teatrul-excelsior.ro/2017/04/27/2511/#sthash.PxkkzlPA.dpuf

RELIEF va debuta miercuri, 17 mai, cu #EmojiPlay, un spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu.

Între 18 și 20 mai, cele șase trupe vor prezenta publicului spectacolele de teatru pe care le-au pregătit în prealabil, și anume:

AD-HOC, Pitești — spectacolul Exploziv, de Elise Wilk

AICI, Constanța — spectacolul Martiri, de Marius von Mayenburg

Amprente, Brașov — spectacolul Avioane de hârtie, de Elise Wilk

AS, București — spectacolul Otrava iubirii, dramatizare după romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt

Drama Club, Botoșani — spectacolul Împăratul muștelor, de William Golding

Guga Junior, Târgu-Mureș — spectacolul Love is…, de Andreea Radu, inspirat din viața membrilor trupei

Timp de patru zile, între 18 și 21 mai, adolescenții vor adapta scene din textele lui Carlo Goldoni sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Ioana Petre, Alex Bogdan, Horia Suru, Sânziana Stoica, Vlad Cristache, Catinca Drăgănescu și a colaboratorilor muzicali Raul Kusak, Răzvan Krem Alexe, Petre Ancuța, Sânziana Tarța, Lucian Maxim și Silvana Negruțiu. Rezultatele laboratorului vor fi prezentate pe scena Teatrului EXCELSIOR în ultima zi de RELIEF, duminică, 21 mai. Astfel, RELIEF invită publicul să se reîntâlnească cu secvențe de teatru clasic, trecute prin filtrul unor trupe de teatru tânăr, coordonate de echipe de profesioniști.

‘#Teenfilter, campania de comunicare de anul acesta, își propune să vorbească despre percepția și realitățile adolescenților, despre reinterpretare și experiment. Plecând de la ideea că există deja o cultură a dialogului prin imagini (Instagram, emoji, Snapchat) ne-am propus să explorăm felul în care clasicul poate să devină altceva în imaginarul adolescentin. Pe 21 mai vom putea vedea pe scena de la EXCELSIOR șase momente create în patru zile de laborator, plecând de la textele dramaturgului italian Carlo Goldoni. Practic, îl vom putea vedea pe Goldoni printr-un filtru efervescent, viu și foarte tânăr.’ Asociația T.E.T.A.

Intrarea la evenimentele RELIEF din programul de mai jos este liberă și deschisă publicului larg, interesat de arte performative și de teatru tânăr (cu excepția spectacolului #EmojiPlay).

Program RELIEF

Miercuri (17.05.2017)

20:00 — #Emojiplay (Teatrul Excelsior, regia Gigi Căciuleanu)

Joi (18.05.2017)

20:15-21:15 — Avioane de hârtie (Amprente, Brașov)

21:30-22:30 — Love is…(Guga Junior, Târgu-Mureș)

Vineri (19.05.2017)

20:15-21:15 — Otrava iubirii (As, București)

21:30-22:30 — Împăratul muștelor (Drama Club, Botoșani)

Sâmbătă (20.05.2017)

20:15-21:15 — Exploziv (AD-HOC, Pitești)

21:30-22:30 — Martiri (AICI, Constanța)

Duminică (21.05.2017)

20:00-22:00 Prezentare Secvențe / Gala de închidere

***

Dedicat liceenilor, RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creează un context prielnic experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.