Trupurile românilor morţi în Ungaria vor fi aduse în ţară

salvareTrupurile celor cinci cetăţeni români, printre care şi un copil de doi ani, morţi în accidentul rutier produs în Ungaria, au fost aduse săptămâna trecută în satul Petecu, din judeţul Harghita, localitatea lor de origine, unde au fost înmormântaţi, a declarat primarul comunei Ulieş, Gyorgy Sandor.
Acesta a precizat că a discutat cu rudele celor decedaţi, care se aflau într-un microbuz chiar în spatele maşinii implicate în accident, şi acestea i-au spus că au primit asigurări atât de la reprezentanţii Ambasadei României în Ungaria, cât şi de la autorităţile ungare că vor suporta costurile repatrierii trupurilor celor decedaţi.
Potrivit sursei citate, soţii Gabor împreună cu bunicii din partea tatălui şi cei doi copii, unul de aproape doi ani şi unul de 12 ani, au venit în România pentru sărbătoarea de Rusalii, iar la sfârşitul săptămânii au plecat înapoi în Polonia, acolo unde lucrau de mai mulţi ani. În maşina implicată în accident se aflau soţii Gabor, cei doi bunici şi copilul de doi ani, în vreme ce copilul de 12 ani se afla, împreună cu unchiul şi mătuşa sa într-un microbuz care circula în spatele autoturismului. Din spusele supravieţuitorilor, la un moment dat, maşina în care se afla familia Gabor a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal cu un autocar, accidentul fiind produs pe fondul oboselii.
„Din ce am discutat cu supravieţuitorii, accidentul s-a întâmplat la cinci dimineaţa când, se pare că tatăl copiilor a adormit la volan, a intrat pe contrasens şi s-a lovit de un autocar. Se pare că toată noaptea condusese şi era obosit (…) În spate se afla microbuzul în care erau rudele şi copilul de 12 ani, care a văzut tot. Am reuşit să vorbesc cu copilul, este în stare de şoc, nu prea realizează ce s-a întâmplat”, a spus primarul Gyorgy Sandor.
Primarul a mai adăugat că sora femeii decedate şi-a anunţat intenţia de a-l adopta pe copilul rămas orfan.
De altfel, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul Harghita, Elekes Zoltan, a precizat că în astfel de cazuri se caută soluţii pentru adopţia în cadrul familiei lărgite şi doar dacă acest lucru nu este posibil copilul urmează să fie îngrijit în sistemul de protecţie.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.