UDMR a boicotat ședința CL, dar nu și bugetul

primarie targu muresAproximativ 100 de persoane au protestat, joi, în faţa Primăriei Târgu Mureş alături de consilierii locali şi judeţeni ai UDMR, împotriva tăierilor de arbori din municipiu, purtând în mâini crenguţe verzi sau ghivece cu flori. UDMR a boicotat de asemenea ședința CL de astăzi, însă nu și punctul care viza bugetul pe anul 2013, proiect de hotărâre care în cele din urmă a fost adoptat.

Liderul UDMR Târgu Mureş, Andras Peti, consilier local, a declarat presei că acest flash mob se doreşte a fi un semnal de alarmă cu privire la presupuse încălcări ale legii şi ale unor hotărâri ale Consiliului Local, precum şi atenţionarea municipalităţii să ‘intre în legalitate’ în privinţa tăierii arborilor ornamentali. ‘Cu acest eveniment am dori să atragem atenţia tuturor celor care astăzi nu respectă legile, nu respectă nicio hotărâre de Consiliu Local pe care o adoptăm, am făcut toate demersurile, am modificat regulamentul în sensul în care orice tăiere de arbori trebuie precedată de o dezbatere publică cu cel puţin 30 de zile. După aceea în termen de 5 zile înainte primei şedinţe ordinare trebuie depus acest program la Consiliul Local şi aprobat de către Consiliul Local ori ceea ce s-a întâmplat anul acesta şi anii trecuţi din păcate au nesocotit integral aceste eforturi ale consilierilor locali de a stabili paşnic şi de a asigura pentru târgumureşeni un mediu curat şi sănătos şi pentru generaţiile viitoare. Solicităm intrarea în legalitate cu privire la aceste tăieri de arbori şi sistarea oricărei activităţi care nu respectă întru totul aceste reglementări şi nu în ultimul rând solicităm elaborarea registrului de spaţii verzi în municipiul Târgu Mureş într-un termen de un an’, a susţinut liderul UDMR Târgu Mureş. Reprezentantul UDMR a mai spus că aleşii Uniunii vor boicota şedinţa de CL, de joi, cu excepţia dezbaterilor pe marginea bugetului.

De cealaltă parte, primarul municipiului, dr. Dorin Florea, expus în faţa Primăriei Târgu Mureş o serie de mostre ale copacilor tăiaţi pentru a se vedea că aceştia erau bolnavi. În plus, Florea a prezentat procesul verbal al şedinţei Comisiei Locale Municipale de Avizare a Programelor proiectelor şi Lucrărilor cu impact asupra spaţiilor verzi, care poartă şi semnătura viceprimarului UDMR, Jozsa Tibor, şi a spus că românii şi maghiarii au nevoie de altceva, nu de ‘isterii’ şi ‘circ ieftin’. ‘Pentru că doresc să fie explicată situaţia aveţi posibilitatea, şi români, şi maghiari, să vedeţi cam ce fac domnii consilieri locali ai Târgu Mureşului. Deci pe ei nu-i preocupă bugetul oraşului, nu-i preocupă problemele grave şi serioase de administrare, economice. Au rezolvat şi problema capitalei Regiunii, au rezolvat toate problemele cu care se confruntă şi românii şi maghiarii. Să ştiţi că sunt şi alţi consilieri care sunt de cu totul şi cu totul altă natură. Atât îi rog pe târgumureşeni să înţeleagă că e un mandat greu (…) Lucrurile sunt destul de explicite despre ce înseamnă isteria şi un circ ieftin pentru că ei au hotărât prin semnăturile lor ca aceşti copaci bolnavi să fie tăiaţi. Ei probabil că vor să-l ducă cu secole în spate. Regret foarte mult, sunt semnăturile lor, am adus mostre, secţiuni din copaci că să se vadă ce fel de copaci erau. Protestăm ca să ne prefacem că ne îngrijorăm de etnicii maghiari’, a susţinut edilul.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.