UDMR: acțiuni antimaghiare la Liceul Pedagogic

Sursa: http://educatie.inmures.ro

Sursa: http://educatie.inmures.ro

UDMR a emis astăzi un comunicat de presă în care condamnă presupuse ancțiuni antimaghiare care au apărut la Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Tîrgu-Mureș. Tensiunile s-ar fi produs săptămâna trecută. Iată și declarația integrală a conducerii UDMR Mureș:

Organizația UDMR Mureș constată cu îngrijorare și consternare faptul că atitudinile anti-maghiare provoacă tensiuni sociale și în Târgu Mureș. Săptămâna trecută în sălile de clasă și coridorul Liceului Pedagogic ”Mihai Eminescu” au apărut inscripționări provocatoare și jignitoare anti-maghiare. Condamnăm manifestarea extremistă și somăm conducerea Liceului Pedagogic să aibă o atitudine promtă în rezolvarea tensiunilor etnice dintre elevii români și maghiari. Din păcate acest incident este un alt exemplu care arată că problemele de conviețuire româno-maghiare din Târgu Mureș nu sunt soluționate în mod satisfăcător.

UDMR Mureș invită partidele politice și organizațiile non-guvernamentale să depășească declarațiile politice, să ia în serios acest incident și prin decizii politice/administrative să găsească soluții corespunzătoare. Credem că prin aplicarea corespunzătoare a prevederilor legale în materia drepturilor lingvistice cât și a drepturilor minorităților ne ar aduce mai aproape de o cultură civică europeană unde diferitele grupuri etnice trăiesc în respect reciproc.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.