UDMR: acțiuni antimaghiare la Liceul Pedagogic

Sursa: http://educatie.inmures.ro

Sursa: http://educatie.inmures.ro

UDMR a emis astăzi un comunicat de presă în care condamnă presupuse ancțiuni antimaghiare care au apărut la Liceul Pedagogic „Mihai Eminescu” din Tîrgu-Mureș. Tensiunile s-ar fi produs săptămâna trecută. Iată și declarația integrală a conducerii UDMR Mureș:

Organizația UDMR Mureș constată cu îngrijorare și consternare faptul că atitudinile anti-maghiare provoacă tensiuni sociale și în Târgu Mureș. Săptămâna trecută în sălile de clasă și coridorul Liceului Pedagogic ”Mihai Eminescu” au apărut inscripționări provocatoare și jignitoare anti-maghiare. Condamnăm manifestarea extremistă și somăm conducerea Liceului Pedagogic să aibă o atitudine promtă în rezolvarea tensiunilor etnice dintre elevii români și maghiari. Din păcate acest incident este un alt exemplu care arată că problemele de conviețuire româno-maghiare din Târgu Mureș nu sunt soluționate în mod satisfăcător.

UDMR Mureș invită partidele politice și organizațiile non-guvernamentale să depășească declarațiile politice, să ia în serios acest incident și prin decizii politice/administrative să găsească soluții corespunzătoare. Credem că prin aplicarea corespunzătoare a prevederilor legale în materia drepturilor lingvistice cât și a drepturilor minorităților ne ar aduce mai aproape de o cultură civică europeană unde diferitele grupuri etnice trăiesc în respect reciproc.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.