UDMR – PR-ul USL în Europa

Portik Vilmos, președinte PPMT Mureș

Portik Vilmos, președinte PPMT Mureș

Conducerea organizaţiei Mureş a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) crede că USL nu are nevoie de UDMR pentru a guverna, dar dacă totuşi acest fapt se va întâmpla, interesul alianţei social-liberalilor ar fi doar acela de a avea un purtător de cuvânt mai bun în faţa Uniunii Europene.

‘Dacă ar fi după UDMR, da (ar intra la guvernare cu USL, n.r.). USL n-are nevoie de UDMR la guvernare. Dacă o să-i ia la guvernare, atunci o s-o facă pentru ca să aibă un PR mai bun pentru Uniunea Europeană’, a declarat liderul PPMT Mureş, Portik Vilmos, într-o conferinţă de presă. În privinţa propunerilor de creare a unei ‘uniuni pluraliste’ a maghiarilor din România, venite din partea Partidului Civic Maghiar, dar şi din interiorul PPMT, Portik Vilmos a arătat că atât rezultatele alegerilor locale, cât şi rezultatele alegerilor parlamentare ar arată că este necesară această unitate.

‘Nu de noi depinde. UDMR şi mai exact politicienii vechi din UDMR trebuie să decidă, să vadă că nu există altă posibilitate decât unitatea maghiarimii într-o altă formă decât ceea ce era până acum. (…) Noi suntem deschişi pentru orice fel de unitate în comunitatea maghiară. Eu cred că tinerii politicieni din UDMR sunt tot aşa de deschişi sau mult mai deschişi decât domnul Borbely (Laszlo, n.r.), de exemplu, decât domnul Marko (Bela, n.r.), de exemplu. Cred că dacă ar fi după politicienii tineri din Târgu Mureş din UDMR, noi am fi rezolvat această unitate la alegerile din primăvară. Cei care sunt acolo la vârf n-au lăsat ca unitatea aceasta în Târgu Mureş să fie rezolvată’, a susţinut acesta.

Portik crede că rezultatele obţinute la alegerile parlamentare vor convinge UDMR de necesitatea creării unei uniuni pluraliste şi că se speră într-o deschidere mai mare faţă de această idee a liderului UDMR, Kelemen Hunor.

‘Domnul Kelemen Hunor este tot la vârf (…) dar sper că o oarecare deschidere este şi la dânsul. La alegerile din primăvară, domnul Kelemen Hunor era destul de închis’, a conchis Portik Vilmos.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.