UDMR refuză coaliția cu PCM

kelemen hunorPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că va discuta cu conducerea Partidului Civic Maghiar despre o posibilă colaborare în campania pentru alegerile europarlamentare, însă nu poate fi vorba despre o coaliţie, Uniunea mergând sub aceeaşi siglă de 25 de ani. ‘O să mergem sub sigla noastră, sub denumirea noastră consacrată de 25 de ani, un brand politic foarte puternic, şi din acest punct de vedere nu avem niciun motiv, niciun argument să renunţăm la sigla, la denumirea noastră. Este adevărat că am discutat şi vom discuta cu Partidul Civic Maghiar, dar asta nu înseamnă că vom discuta despre o coaliţie. Noi am anunţat, în ianuarie vom avea o întâlnire cu preşedintele PCM-ului, dar la coaliţie nu ne gândim şi nici nu e cazul să renunţăm la acest brand construit şi susţinut de electoratul nostru timp de 25 de ani’, a afirmat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele UDMR a afirmat că intenţia la europarlamentare este de a menţine locurile ocupate în Parlamentul European. Cei interesaţi îşi pot depune candidaturile până în 15 februarie, după care vor fi stabiliţi candidaţii.

‘Trebuie să adunăm 200.000 de semnături pentru a depune listă naţională şi acest lucru înseamnă un efort important pentru fiecare organizaţie. Am stabilit ce trebuie să facem să avem semnăturile necesare’, a spus preşedintele UDMR.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.