UDMR se opune măririi cotei unice

kelemen hunor, marko bela, borbely laszloVicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că nu este de acord cu majorarea cotei unice de impozitare de la 16% la 22%, aşa cum se discută, întrucât, la nivelul actual a funcţionat bine.

‘Nu suntem de acord cu mărirea cotei unice. Pentru că a funcţionat bine, e stabilitate şi ceea ce păgubeşte România cel mai mult este că schimbăm tot timpul legislaţia. Deci această cotă unică a funcţionat bine, nu trebuie schimbată. Dacă vorbim de 2016, vă închipuiţi câte discuţii vor mai fi pe tema aceasta’, a arătat Borbely.

În privinţa intenţiei de reducere a TVA, Laszlo Borbely a susţinut că e ‘o discuţie mai complexă’.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor Publice, a declarat joi că această cotă unică de impozitare, de 16%, va rămâne neschimbată până în 2016.

‘Din punct de vedere al impozitării directe, pe profit, pe dividende şi pe toate veniturile obţinute de o persoană fizică, cota de 16% este una dintre cele mai mici din UE şi suntem cei mai competitivi din acest punct de vedere (…). Ea va rămâne neschimbată pe perioada 2013-2016’, a declarat ministrul Chiţoiu.

El a făcut referire la informaţia vehiculată recent în media privind discuţii pentru creşterea cotei unice de impozitare la 22%, din anul 2014, în interiorul USL. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.