UDMR Tîrgu-Mureș își alege noua conducere

brassai zsomborDupă mai bine de jumătate de an de lupte interne mai mult sau mai puțin surde, UDMR Tîrgu-Mureș este acum în prag de alegeri. Marți, 12 februarie, de la ora 18:00, membri unionali de la Tîrgu-Mureș sunt chemați la vot. Principalii favoriți ai competiției sunt Peti András și Brassai Zsombor, având în vedere că fostul președinte Benedek Istvan a anunțat că nu mai are intenția de a candida.

Se încheie astfel o perioadă tulbure din viața celei mai importante organizații din cadrul UDMR Mureș, care a trecut între timp și printr-un proces de reorganizare. Toată povestea a început după alegerile locale din vara anului trecut, mai exact în 12 iunie, când Consiliul Reprezentanților Unionali a decis dizolvarea fostei conduceri și reorganizarea. Executarea acelei hotărâri a fost inițial amânată pentru toamna anului trecut, apoi a fost amânată din nou din cauza apropierii alegerilor parlamentare. În cele din urmă, procedura a fost reluată în urma unei ședințe care a avut loc la începutul acestui an, în data de 7 ianuarie.peti andras

Alegerile de la organizația Tîrgu-Mureș nu sunt singulare însă, întrucât expiră și mandatul celorlalte organizații UDMR din județ. După ce alegerile vor avea loc, undeva la în luna martie, vor fi programate și alegerile pentru desemnarea noii conduceri de la nivelul UDMR Mureș.

Cătălin Hegheș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.