UMF nu mai participă la Comisia de Învățământ

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că nu va mai participa la şedinţa Comisiei de Învăţământ a Senatului convocată pentru azi, întrucât i-a fost contramandată invitaţia.

'Noi, cu profesorul Azamfirei (Leonard Azamfirei, rectorul nou ales, dar care nu a fost validat încă de Ministerul Educaţiei – n.r.), eram convocaţi marţi la Comisia de Învăţământ a Senatului României. Ştiam de vineri că se fac presiuni asupra comisiei din partea unora, ca să nu aibă întâlnirea cu noi, ci numai după ce se dă hotărârea de guvern (…) A fost primit un telefon la rectorat prin care ni s-a transmis să nu mai mergem la comisie', a arătat Copotoiu.

Rectorul UMF Târgu Mureş a arătat că deţine un material pe care îl va înainta comisiilor de învăţământ de la nivelul Senatului şi Camerei Deputaţilor, preşedintelui României, premierului şi forurilor internaţionale 'pentru că noi considerăm că este o încălcare gravă a autonomiei universitare'. Acesta a precizat că în Uniunea Europeană multiculturalismul nu este înţeles ca segregare, aşa cum este înţeles în România.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.