Un bal al prieteniei

DSC04281Liberalii din Luduș știu să se și distreze. În perioada interbelică, balurile liberalilor erau cunoscute în zonă și erau așteptate cu nerăbdare, dar au urmat ani mulți în care această frumoasă tradiție a fost întreruptă. Ultimele rezultate electorale și o nouă viziune a fruntașilor liberali au creat condițiile favorabile pentru reînnodarea unei tradiții frumoase prin organizarea celui dintâi bal liberal de după război. Evenimentul a avut loc sâmbătă la cel mai frumos local din oraș, ”Romeo și Julieta 2”.

Participare selectă

Conducerea organizației locale a PNL a trimis invitații tuturor șefilor de partide politice din oraș în dorința de a crea punți de legătură mai trainice în atingerea unui scop legitim, acela de a servi interesele cetățenilor. Au răspuns prezent Sorinel Tripon de la PSD, Kis István de la UDMR și Florin Cucean, președintele filialei Luduș a PRM. Dintre ,,ai casei” au fost prezenți Liviu Botezan, Ovidiu Pop, Daniel Șofron, Adrian Deteșan, Gelu Puia, Cornel Boitoș, directorul spitalului, Hadrian Oltean, cu soțiile, precum și un mare număr de membri ai organizațiilor de tineret și de femei și președinta Asociației ,,Impuls”, Marioara Șofron. De la Tîrgu-Mureș au venit vechii și statornicii prieteni ai ludușenilor, senatorul Akoș Mora și președintele CJ, Ciprian Dobre.

Puțină politică și multă distracție

Balul a fost deschis de președintele organizației locale, primarul Cristian Moldovan care a spus că ,,Azi nu discutăm politică sau administrație. Am venit la o întâlnire amicală să ne simțim apropiați unii față de alții”. Akoș Mora a mulțumit ludușenilor pentru munca lor, cunoaște de mulți ani familia liberală din Luduș și a elogiat munca lui Liviu Botezan. Ciprian Dobre a evocat și el munca devotată a lui Botezan în ultimii 20 de ani și a remarcat strădania primarului Moldovan de a realiza cât mai multe obiective pentru orașul pe care îl conduce. Masa a fost binecuvântată de părintele dr. Sorin Valer Russu care a spus că ,,Postul Crăciunului ne îndeamnă la cumpătare”. Greu de respectat și de urmat un astfel de sfat având în față un meniu atât de apetisant,

dar…

Seara a continuat cu recitalurile soliștilor de muzică populară Roxana și Septimiu Pop, care a fost și un inspirat prezentator, Flaviu Florea, Iulia și Ilie Medrea. Muzica ușoară a fost reprezentată de Marina și de deosebit de talentata Timea Fekete, elevă și redactor la Radio Transilvania.
În rol de DJ, Dragoș Mărginean. Dansul și distracția au fost punctate de două aniversări, Teodora și Dragoș care au împlinit câte 23 de ani și de licitația organizată de Organizația Femeilor Liberale. Obiectele cu autograful primarului, dar și al soției sale Alexandrina au fost vândute, iar banii obținuți au fost donați Asociației ”Impuls” Luduș care îngrijește copii cu nevoi speciale.
Ediția I s-a încheiat, așteptăm ediția a II-a de anul viitor.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.