Un birou din Târgu Mureş între business, creativitate și gândire neconvențională

Semaforul, o aluzie la traficul de internet și domeniul de activitate al companiei

Care este punctul comun între New York, San Francisco, Londra, Cluj, Oradea și Târgu Mureș? Între business, creativitate și gândire neconvențională? Se numește Lateral și este o companie inovatoare și foarte competitivă în domeniul tehnologiei și al designului, fondată în 2008 de antreprenorul român Ciprian Morar. Bazată pe o filozofie diferită de a altor afaceri în ceea ce privește oamenii, proiectele și munca în general, Lateral vine cu o abordare „altfel” și în ceea ce privește spațiul dedicat lucrului. Exemplu stă biroul lor din Târgu Mureș, inaugurat în acest an, care ne demonstrează că atunci când o echipă de IT-işti creativi își pune mintea la treabă în domeniul designului interior, rezultatul este cel puțin surprinzător.

birou

Open space-ul reflectă nevoile unei companii cu o echipă de peste 100 de angajați și colaboratori, în continuă dezvoltare.

birou

Corpurile de iluminat modulare, cu led, permit crearea unor structuri diferite, care dau o notă arhitecturală spațiului.

Noul sediu este situat într-o clădire de birouri, iar designul interior aparține în totalitate echipei Lateral. Da, ei singuri au făcut amenajarea, fără arhitect, fără designer. Ciprian Morar, fondator și CEO Lateral, îl consideră „un loc construit pentru calm”, care să îi facă pe oameni să se simtă liniștiți, “zen”. Un fel de “anti-office office” :), așa cum ne spune Ciprian. Cu alte cuvinte, un loc unde lumea vine să muncească de plăcere și nu doar la nivel declarativ, ci și în fapt. Numeroasele călătorii cu scop profesional prin capitale ale tehnologiei informatice din toată lumea și-au lăsat amprenta într-un mix de stiluri (minimalist, industrial, hi-tech), care reflectă și identitatea unei companii cu birouri în șase orașe, dintre care trei internaționale (New York, San Francisco, Londra, Cluj și Oradea).

birou

Citeşte continuarea pe Designist.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.