Un copil din Cristuru Secuiesc, accidentat la schi

accident schiUn copil de 11 ani din oraşul Cristuru Secuiesc a căzut marţi pe o pârtie din staţiunea Băile Harghita şi s-a accidentat grav la coloana vertebrală, pentru salvarea sa fiind nevoie de intervenţia jandarmilor montani care l-au transportat până la ambulanţa SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu, a declarat că băiatul, aflat cu părinţii la schi, a căzut pe pârtia Miklos din Staţiunea Băile Harghita şi a fost observat la timp de administratorul pârtiei, care a alertat patrula de jandarmi montani aflată în apropiere.
Jandarmii montani i-au acordat primul ajutor băiatului, care acuza dureri mari la nivelul şoldului şi l-au transportat în condiţii de siguranţă, cu un vehicul special, pe o distanţă de un kilometru şi jumătate, până la echipajul SMURD care a fost chemat de urgenţă.

Fracturi vertebrale prin tasare

Băieţelul a fost internat la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, iar medicii au stabilit că are două fracturi vertebrale prin tasare, dar că starea sa este bună.
,,Copilul este în stare bună, se va recupera, nu necesită intervenţie chirurgicală şi va mai rămâne o vreme în spital, sub supravegherea specialiştilor”, a declarat dr. Demeter Ferenc, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.
Purtătorul de cuvânt al IJJ Harghita a precizat că, ,,odată cu sosirea turiştilor în staţiunile montane din Harghita Băi, Băile Tuşnad, Lacu Roşu şi Borsec, posturile de jandarmi montane din aceste locuri au intensificat acţiunile pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.