Un deceniu de festival la Răstoliţa

mures1Cea de-a X-a ediţie a Festivalului Văii Mureşului va fi organizată în acest sfârşit de săptămână, în zona platoului ”La Alei” din apropierea localităţii Răstoliţa, pentru promovarea ansamblurilor comunităţilor locale şi a tinerelor talente autohtone, anunţă Consiliul Judeţean Mureş.

Pe scena festivalului vor evolua ansambluri precum ”Izvoraşul”, ”Brăduleţul”, ”Vatra Luieriului”, ”Plaiuri Mureşene”, ”Norocoşii”, ”Flori de pe Mureş”, ”Cununa Călimanilor” sau ”Doina”, toate din localităţi de la Valea Mureşului Superior.

În programul festivalului mai figurează competiţii sportive, ca trasul frânghiei sau crosul montan, consacratul concurs ”Miss Valea Mureşului”, precum şi concursurile de gătit între bucătarii comunităţilor locale, în prepararea tocăniţei de miel şi a balmoşului.

Pe lista invitaţilor ediţiei din acest an a festivalului mai figurează Voltaj, Mandinga, Ducu Bertzi, Puya sau Vescan, artişti de muzică pop şi folk, care vor completa concertele de muzică populară ce vor fi prezente pe scenă în ambele zile ale evenimentului.

Pentru desfăşurarea festivalului, pe platoul ”La Alei” se montează casele din satul alegoric.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Mureş şi de primăriile Reghin, Aluniş, Brâncoveneşti, Suseni, Breaza, Ruşii Munţi, Vătava, Deda, Răstoliţa, Lunca Bradului, Stânceni, Petelea şi Topliţa.

Printre invitaţii acestei ediţii se regăsesc premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL, Klaus Iohannis.
Sursa AGERPRES

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.