Un drapel uriaș a fost sfinţit la Izvoru-Mureşului

safe_imageUn drapel uriaş, măsurând 150 metri, a fost sfinţit, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, la hramul mănăstirii ,,Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru-Mureşului, la care au participat şi românii de pretutindeni prezenţi la Universitatea de Vară, alături de aproximativ două mii de credincioşi.
Drapelul a fost desfăşurat, zilele trecute, pe un munte de la Izvoru Mureşului, simbolizând unitatea românilor de pe cele două maluri ale Prutului, şi va ajunge în mai multe oraşe din România, pentru ca în septembrie să fie desfăşurat la Chişinău, în cadrul unei manifestaţii prin care se va cere unirea României cu Republica Moldova.
Vineri, tricolorul românesc de 150 metri, desfăşurat în curtea mănăstirii de la Izvoru Mureşului şi susţinut de o parte dintre cei prezenţi, a fost sfinţit de arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Ioan Selejan, care a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoţi.
,,Iubiţi credincioşi, iată că astăzi am săvârşit Sfânta Liturghie, în faţa icoanei Maicii Domnului şi în faţa acestei icoane tricolore a României. Este o icoană cu o lungime de 150 metri. Am sfinţit această icoană, care va merge din cetate în cetate românească şi va ajunge până la Chişinău, la Capriana, şi peste tot unde sunt români”, a spus Ioan Selejan.
După ce a sfinţit drapelul, înaltul ierarh a scris pe pânza tricoloră: ,,Iubită soră Basarabie, îndrăzneşte! Te aşteptăm, te iubim, noi cei care trăim aici, în Carpaţi. Dumnezeu să binecuvânteze România, de la Nistru până la Tisa şi de la Hotin până la mare. Cu dor sfânt, de la fraţii tăi dintotdeauna, Ioan al Munţilor. 15 august 2014, mănăstirea Izvoru Mureşului-România”.
La final, arhiepiscopul a sărutat drapelul, a semnat şi s-a adresat unei tinere din Republica Moldova: ,,Aici, acum este România Mare”, după care biserica a fost înconjurată de steagul tricolor.
Românii din afara graniţelor care au participant la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului au afirmat că a fost o slujbă emoţionantă şi au adăugat că aici se simt ca acasă iar Biserica Ortodoxă Română este biserica lor.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.