Un elev din Gheorgheni s-a ales cu dosar penal

petardeUn elev de 13 ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la şcoală cu aproape 300 de petarde, pe care intenţiona să le vândă.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Harghita, adolescentul din localitatea Suseni a fost prins de poliţişti chiar în şcoala din Gheorgheni la care învaţă, având asupra sa 280 de petarde.
Băiatul le-a spus anchetatorilor că a cumpărat obiectele pirotehnice de la un alt adolescent, de 16 ani, din localitatea Remetea şi că intenţiona să le comercializeze.
Elevul s-a ales cu dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept”. Cazul urmează să fie preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.
Pentru fapta sa, adolescentul riscă între 6 luni şi 5 ani de închisoare, dar i se va aplica o procedură special ţinând cont de faptul că este minor.
Poliţiştii harghiteni vor intensifica, în această perioadă, acţiunile de combatere a comerţului ilegal cu obiecte pirotehnice.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.