Un gol a amânat promovarea

asa_ramnicu_valcea_2_orUn gol primit în secunda 40 și 93 de minute de dominare categorică. La asta s-ar putea reduce cronica partidei din etapa a VII-a a play-off-ului Ligii a II-a, dintre ASA Tîrgu-Mureș și CSM Râmnicu-Vâlcea. Un joc care putea să însemne, în cazul unei victorii, promovarea în Liga I. O neatenție însă la prima fază și neșansa în câteva situații clare de gol, au făcut ca, la final, punctele să plece către Rm. Vâlcea, iar deznodământul în privința celor 2 echipe care fac pasul spre Liga 1 să se amâne până în ultima etapă.
Moment de reculegere și…
Jocul de pe  „Trans-Sil” a început cu un moment de reculegere păstrat în memoria lui Paul Râșnoveanu, fostul director de licențiere al clubului nostru, plecat dintre noi în urmă cu câteva zile.
Oaspeții au avut lovitura de începere. După câteva pase în jumătatea proprie, mingea a fost trimisă peste linia noastră de apărare, Stăncioiu l-a blocat excelent pe Codin, șutul lui Nkongue a fost respins de Sepsi, dar balonul a ajuns, cu noroc, la Geantă, care a înscris plasat în colțul din dreapta: 0-1.
În minutul 12, ASA a avut o primă mare ocazie. Corner Sepsi de pe dreapta, cap Ndoye, din mijlocul careului, dar Matache a respins mingea în bara transversală, reluarea lui Hora trecând mult peste. Hora a avut o nouă șansă de a înscrie, în minutul 18, dar șutul său plasat a fost respins de portarul advers. Prima repriză a continuat cu o presiune constantă la poarta vâlceană, cornerele sau loviturile libere rămânând însă fără rezultat.
Repriza a doua…
… a adus o și mai mare presiune, dar și ocazii mai clare de gol. Verdeș, 46, nu poate relua în plasă, Ndoye, 56, șut peste din lovitură liberă, Amauri, 62, cap peste transversală, același Amauri, în minutele 71 și 75 cu șuturi blocate la sacrificiu de defensiva oaspete.
În minutul 78, ASA are poate cele mai bune oportunități de a înscrie. Aproape un minut mingea s-a jucat în suprafața de pedeapsă adversă, dar, rând pe rând, Amauri, Ndoye și Hora au tras în blocaj. Hora a trimis apoi un șut puternic, pe lângă poarta lui Matache, rămas spectator. Ultima șansă a venit cu 3 minute înainte de final. Hora a pătruns pe stânga, a trecut de doi adversari, centrează pentru Buhăescu, care reia în portar.
Rezultat final, ASA – CSM Râmnicu-Vâlcea 0-1, într-o partidă care s-a decis la prima acțiune și în care echipa roș-albastră a avut o sumedenie de ocazii.
Adrian Falub i-a folosit în acest joc pe următorii:
Stăncioiu – Alex. Dan, Vîrtic, Heil, Sepsi – Ndoye – Amauri, Hora, Voiculeț (81-Huiban), Bumba (46-Candrea) – Verdeș (64-Buhăescu).
În urma acestui rezultat, ierarhia la vârf se comprimă, cu ASA, în continuare pe locul 1, cu 31 de puncte, urmată de CSU Craiova, cu 30 de puncte și CSM Rm. Vâlcea cu 26 de puncte.
În etapa viitoare, intermediară, are loc derby-ul dintre CSU Craiova și ASA Tîrgu-Mureș. Partida este programată miercuri, 28 mai de la ora 18. Următorul joc pe teren propriu al formației noastre, ultimul din acest sezon, se va disputa sâmbătă, 31 mai, de la ora 20, în compania celor de la Gloria Bistrița.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.