Un nou centru sportiv, la Tîrgu-Mureș

La sfârșitul săptămânii trecute a fost inaugurată la intrarea în Complexul de agrement și sport Mureșul (Weekend) Academia de Sport, o bază sportivă modernă, amplasată pe terenul fostei baze sportive a echipei ASA. Până de curând, fosta bază sportivă ASA a aparținut Ministerului Apărării. Odată intrată sub tutela Primăriei Tîrgu-Mureş, la iniţiativa lui Claudiu Maior, consilier al primarului dr. Dorin Florea, baza sportivă a fost transformată în actuala Academie de Sport. În mai puţin de 8 luni reabilitarea a fost integral efectuată, iar noua Academie de Sport, unică în zonă, se poate mândri cu două terenuri de fotbal şi cinci de tenis de câmp, cu câte o minitribună, dar şi locuri de parcare. Mai multe detalii, precum și numeroase poze din cadrul uneia dintre cele mai frumoase baze sportive din țară, puteți vizualiza în prezentul articol.

Modernizare completă

Informații detaliate despre noua bază sportivă am primit de la Teodor Moca, director adjunct SPUM din cadrul Primăriei Tîrgu-Mureș: „Academia de Sport s-a modernizat și s-a reamenajat pe fostul loc al bazei de pregătire ASA Tîrgu-Mureș. Clădirea a aparținut până nu demult Ministerului Apărării. Primăria a reușit să o treacă în subordine și astfel s-a putut trece la amenajarea ei. Dintr-o clădire părăsită, care dădea o notă negativă la intrarea în Weekend dinspre Aleea Carpați, a ajuns să fie una dintre cele mai frumoase clădiri și baze – și nu o spun eu, o spun oamenii care au trecut pe la noi, care acum sunt pe la Pro-Rapid sau prin alte părți – e una dintre cele mai frumoase din țară referitor la tot ce conține clădirea în interior cu dotările ei, terenurile de antrenament și locurile de parcare, așezarea…”.

Dotări interioare

„În interiorul clădirii găsim un număr de 15 camere cu două paturi, baie proprie cu cabină de duș, internet, telefon… vor fi montate și televizoare în fiecare cameră. Avem o terasă în partea dinspre parcare, destul de mare – undeva la 40 de locuri cu un minibar. În partea de mansardă avem o altă terasă pe care pe viitor dorim să o dăm spre deschidere publicului care să aibă o priveliște de panoramă, să vadă terenurile, partea din Weekend etc. Partea de jos conține o Sală de mese cu o capacitate de 50-60 de persoane, un oficiu care este dotat cu un spălător de vase, o bucătărie, o magazie pentru depozitare prevăzută și cu mașină de spălat rufe, un mic birou administrativ, un cabinet medical care va fi funcțional în momentul în care se vor crea condiții de cantonament, un vestiar mare pentru un lot numeros care are legătură către cabinetul medical și către Sala de masaj. Avem o toaletă de serviciu în capătul holului spre parcare, spre terenurile de tenis; spre exterior avem centrala termică unde accesul este interzis persoanelor străine. Avem acces la Sala de forță atât din exterior, cât și din partea interioară. Avem un vestiar pentru angajați. Cea mai reușită parte a Academiei este Centrul Spa care conține un jacuzzi pentru 8 persoane, o baie de aburi pentru 10-12 persoane, o saună uscată pentru 8-10 persoane și o cadă rece mai ales pentru sportivii de performanță care o folosesc pentru recuperare”, ne-a informat Teodor Moca.

Dotări exterioare

În privința dotărilor exterioare ale Academiei, informații am primit tot de la Teodor Moca: „Avem parcarea foarte spațioasă, cele cinci terenuri de tenis de câmp cu suprafață de zgură, amenajate cu tribună și bănci pentru jucători. În plus avem un teren în partea din spate care va fi tot un teren de tenis de câmp cu suprafață sintetică; se poate folosi și iarna. În plus, există două terenuri de iarbă pentru fotbal, dotate cu gazon natural prevăzute cu drenaj, cu sistem de irigație propriu, ceva unic la noi în județ. Lângă terenul al doilea de fotbal vrem să amenajăm o tribună cu aproximativ 1.500 de locuri”.

Tîrgumureșenii pot beneficia deja de serviciile oferite de Academia de Sport, la următoarele prețuri: spa+vestiar – 31 lei/2 ore; sala de forță+vestiar – 28 lei/1 oră; tenis+vestiar – 36 lei/1 oră; spa+sala de forță+vestiar – 63 lei/3 ore. Pentru informații suplimentare sau rezervări puteți suna la următoarele numere de telefon: 0365-730.539 sau 0735-206.294.

Doar 8 luni…

În cadrul festivităţii de inaugurare a Academiei, primarul Dorin Florea a precizat: „Acest proiect a fost ideea lui Claudiu Maior şi mă bucur că a prins contur şi după mai puţin de 8 luni îl vedem la cele mai ridicate standarde. Este un cadou pentru toţi cei care au făcut ceva pentru sport, oameni care au pus mult suflet şi este destinată copiilor noştri. M-am chinuit opt ani să aduc această bază în patrimoniul Primăriei, în ciuda celor care s-au opus şi se opun în continuare. Le spun toate acestea cu toată deschiderea, pentru că altfel n-aş fi eu şi pot să dau chiar o listă cu cei care se opun. Ideea este ca Tîrgu-Mureşul să devină un adevărat centru olimpic, care să cuprindă toate bazele sportive, cu sporturi de echipă şi nu numai. Vom avea nevoie de antrenori, de specialişti, capitol la care avem nevoie de sprijinul tuturor. Astfel, nu vom mai fi nevoiţi să sărim acea etapă de formare a sportivilor şi să cumpărăm talente. De aceea nu avem rezultatele dorite, pentru sărim această etapă şi apelăm la alţii”.

Vasile Dancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.