Un nou început pentru baschetbaliştii ludușeni

baschetbalistiÎn numărul 306 din 17-23 ianuarie 2011, Punctul relata despre o revigorare a baschetului în oraşul Luduş. Se împlinea atunci o jumătate de secol de când Viorel Marincaş, profesoara Silvia Găbudean-Mureşan şi un grup de elevi amenajau primul teren de baschet în curtea Şcolii Medii Mixte. Apoi, Iordan Timar a fost cel care a promovat acest frumos şi spectaculos sport după care a urmat o pauză destul de mare până când, în 2011, Adrian Oaneş a determinat un nou început.

Atenţie deosebită pentru copii

Încă de la început, programul de dezvoltare a baschetului în oraş a fost direcţionat spre cei mai mici sportivi, cei cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani din care sunt constituite grupele de „baby” şi de „mini”.

În cele două grupe, antrenorii Adrian Oaneş şi Ciprian Ruţă pregătesc 30 de copii legitimaţi de Federaţia Română de Baschet (până la vârsta de 12 ani) şi încă 20 de copii cu vârsta între 13-18 ani. Pentru extinderea ariei de selecţie, din toamnă se doreşte înfiinţarea unor grupe de copii la Iernut şi la Cîmpia Turzii.

Cele două grupe de copii au participat la câteva turnee şi rezultatele au fost mulţumitoare pentru această etapă, având în vedere scopul declarat al antrenorilor: „În primul rând vrem să facem educaţie cu ajutorul sportului”. Acest principiu a fost apreciat în mod deosebit de ing. Ioan Armenean, directorul SC Tereos Zahărul Luduş, principalul sponsor al echipei care a asigurat echipamentul de joc, amenajarea terenului de la Domocoş, montarea a şase panouri de joc în zone frecventate de tineri, sponsorizare la competiţii şi afilierea la FRB. „Avem capacitatea financiară să asigurăm fonduri pentru sponsorizarea sportului de masă, dorim să ajutăm copiii talentaţi să ducă numele oraşului în lume. Adică, vrem sport şi mişcare pentru toată lumea. Scopul nostru este de a ajuta actul de educaţie şi de cultură al oraşului Luduş”, a declarat Ioan Armenean.

În acelaşi timp, antrenorii mulţumesc Primăriei şi Consiliului Local pentru asigurarea sălii de sport şi transportul la competiţii, precum şi părinţilor tinerilor sportivi. „Este firesc să îi ajutăm, spune primarul Cristian Moldovan. Eu ştiu foarte bine ce înseamnă un asemenea sprijin”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.