Un oficial ungar a criticat dur Heineken în urma procesului împotriva unei mărci de bere din România

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a denunţat firma Heineken drept anti-maghiară, după ce un tribunal din Târgu Mureş a dat câştig de cauză companiei în procesul intentat producătorului mărcii de bere Csiki, scrie agenţia France-Presse.

Lazar a declarat că procesul intentat de Heineken prin care a fost interzisă comercializarea mărcii Csiki a fost „lipsit de demnitate, injust şi anti-maghiar”.

„Toţi ungurii ar trebui să fie uniţi împotriva acestui act”, a adăugat Lazar.

Potrivit oficialului ungar, verdictul este în linie cu politicile autorităţilor române de marginalizare a instituţiilor şi mărcilor etnice maghiare.

Luna trecută, un tribunal din Târgu Mureş a interzis producătorului de bere Lixid Project să folosească marca Csiki ca urmare a unei sesizări a companiei Heineken care acuza faptul că numele acestei mărci este mult prea similară cu cel al brandului Ciuc.

Săptămâna trecută, Lazar s-a alăturat unui apel al partidului de extremă-dreapta Jobbik de boicotare a produselor Heineken comericalizate în Ungaria.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat joi pentru AFP că Heineken a „făcut o eroare prin folosirea forţei legale brute în locul dialogului”.

Producătorul de bere Lixid Project, care are aproximativ 140 de angajaţi şi are sediul în localitatea Sânsimion din judeţul Harghita, a anunţat că va prezenta cazul în faţa Curţii Europene de Justiţie.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.