Un pas spre Grădiniţa Verde

Consiliul Local Reghin a semnat protocolul de colaborare cu Asociaţia Mărţişorul, în vederea accesării Programului ,,Spaţii verzi” finanţat de MOL România în colaborare cu Fundaţia pentru parteneriat. În consecinţă, consilierii au votat la ultima lor întâlnire alocarea sumei de 7.000 de lei, contribuţie financiară la Proiectul ,,Grădiniţa Verde”. Programul Spaţii verzi 2012 se adresează ONG-urilor, care în parteneriat cu şcolile sau cu instituţiile publice din oraşe pot solicita fonduri în vederea înfiinţării şi reabilitării parcurilor publice, terenurilor de joacă şi parcurilor din şcoli pe baza principiilor mediu-protective în scopul utilizării lor comunitare.

Suma maximă alocată unui proiect din categoria de reabilitare sau creare a spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei, iar în cazul proiectelor de popularizare a ariilor protejate, de 20.000 de lei. Organizaţiile care doresc să aplice la proiect trebuie să contribuie cu minim 20% din bugetul total al proiectului, contribuţie care poate fi şi în natură. ONG-urile selectate vor fi anunţate până la sfârşitul lunii martie.

Aleșii au spus DA

Ideea unui asemenea proiect li s-a părut utilă şi interesantă celor 19 aleşi ai reghinenilor, motiv pentru care nu au ezitat să voteze solicitarea Asociaţiei Mărţişorul şi să aprobe semnarea protocolului de colaborare. Conform acestuia, implementatorul proiectului este ONG-ul în cauză, căruia îi revine rolul de a întocmi formularul de aplicaţie în vederea depunerii proiectului şi de a fi responsabil cu implementarea activităţilor prevăzute în proiect. Consiliul local va pune la dispoziţie terenul necesar implementării proiectului, va întocmi documentaţia necesară în vederea iniţierii procedurilor de achiziţie publică şi bineînţeles, va asigura resursele umane şi echipamentele necesare.

Amănunte legate de Grădiniţa Verde la Reghin încă nu au fost făcute publice şi este lesne de înţeles dacă proiectul Asociaţiei Mărţişorul se va afla printre cele câştigătoare atunci cu siguranţă vom afla şi noi unde şi ce presupune acest proiect pentru reghineni.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.