Un reghinean, la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin

Reghineanul Alin Suciu Mihai a luptat în circuitul super kombat, în urmă cu 8 ani. Momentan face parte din Lotul Național al  României și a reprezentat țara la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin. Practică artele marțiale de 14 ani și este administratorul Clubului de Arte Marțiale ,,David Reghin”.

,,Eu am participat la categoria super-grea +90 kg, am ajuns până în turul trei unde am pierdut la puncte în fața unui sportiv din Rusia.  Au fost 30 de sportivi la categoria mea, foarte bine pregătiți din toate punctele de vedere. La această categorie au participat 6 sportivi ruși. A fost o experiență bună, am învățat multe de la profesioniști!”, a declarat Alin.

Peste 400 de sportivi din 41 de țări, membri ai 70 de echipe din 14 organizații internaționale au participat la ediția cu numărul cinci a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin, desfășurat la Sibiu, în perioada 27-28 mai. Organizatorul evenimentului a fost Clubul Sportiv  Hirsch, sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Karate (IFK). Rusia a fost marea câștigătoare a ediției din acest an, 10 sportivi ruşi câştigând aurul

Campionatul Mondial de Karate a început sâmbătă, cu meciurile de calificare la toate categoriile de vârstă, și a continuat duminică, în cea de-a doua zi a competiției având loc luptele finale pentru medalii.

Kyokushin sau Kyokushinkay este un stil de karate de tip full-contact și knock-down karate, fondat de Masutatsu Oyama.

În lupte sunt interzise tehnicile letale (care duc la moartea adversarului) și tehnicile care urmăresc rănirea adversarului (de exemplu fracturi de os, ruperea de încheieturi, orbirea etc.), dar tehnicile permise se execută cu plină forță și impact plin. În kyokushin karate adversarii de regulă nu poartă protecție de corp. Aprecierea adversarilor se face numai după efectul tehnicilor (pagubă) şi nu după calitatea execuției. Tehnicile de brațe la cap sunt interzise, iar lovitura specifică acestui stil este de secerare a piciorului din exterior.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.