Un senator propune ca Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş să se numească George Enescu

Un senator a propus, luni, ca Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş să fie denumită George Enescu, ca un gest de recunoaştere istorică a faptului că, în 2018, se împlinesc 80 de ani de la ultimul concert susţinut de compozitor la Târgu Mureş.

‘Zilele trecute s-au împlinit 90 de ani de la unul dintre cele mai importante evenimente care au avut loc vreodată în istoria Reghinului. În ianuarie 1927, în sala mare a teatrului orăşenesc de pe atunci, avea loc concertul de vioară susţinut de George Enescu. La Reghin, Casa de Bal, aşa cum era denumit în popor teatrul orăşenesc, poartă din 2002 numele lui George Enescu. În 2018, se vor împlini 80 de ani de la ultimul din cele şapte concerte pe care Enescu le-a susţinut la Palatul Culturii din Târgu Mureş. Este momentul unei recunoaşteri istorice şi din partea Târgu Mureşului, pe care o putem realiza în 2018, acordându-i sălii mari a Palatului Culturii numele lui Enescu’, a arătat senatorul într-un comunicat de presă.

Acesta a susţinut că gestul pe care poate să îl facă Consiliul Judeţean Mureş, în subordinea căruia se află Palatul Culturii din Târgu Mureş, ar fi cu atât mai justificat cu cât ‘ este şi locul întâlnirii providenţiale dintre Enescu şi Constantin Silvestri, moment graţie căruia Silvestri avea să devină una dintre marile valori ale culturii mondiale’.

‘Această propunere va face obiectul unei interpelări în proxima şedinţă a Senatului României, a unei scrisori deschise către Consiliul Judeţean Mureş, dar şi al unei petiţii publice pe care o voi lansa în cel mai scurt timp’, a afirmat senatorul.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. si de ce nu Liszt Feri? Tot ce-i maghiar romanizam…pentru ca romania. Tara asta chiar e condusa de securisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.