Un tânăr de 22 de ani, desemnat „Voluntarul Anului” din cei 51 de voluntari ai Poliţiei Locale Târgu Mureş

gabriel

Din cei 51 de voluntari care sprijină Poliţia Locală Târgu Mureş, un tânăr în vârstă de 22 de ani, Gabriel Ciobanu, a fost desemnat, luni seara, „Voluntarul Anului”, în cadrul unei festivităţi organizate de Ziua internaţională a voluntarilor.

Gabriel Ciobanu a declarat că activează în cadrul Poliţiei Locale Târgu Mureş din 2014 şi că experienţa sa în voluntariat este mult mai vastă şi că are peste 3 ani şi jumătate petrecuţi alături de paramedicii de la SMURD.

„A fost o experienţă frumoasă, am avut ocazia să cunosc oameni extraordinari, agenţi şi alţi voluntari. Am participat la diverse activităţi, la diverse solicitări ale Poliţiei Locale. A fost o curiozitate la început de a încerca o nouă experienţă şi bunăvoinţa de a ajuta comunitatea. Posibil ca în carieră să înclin spre acest domeniu, dar momentan nu m-am gândit”, a afirmat Gabriel Ciobanu.

Directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a declarat în cadrul festivităţii că nicio altă instituţie similară din ţară nu are atâţia voluntari ca Poliţia Locală Târgu Mureş,că aceştia provin din toate mediile sociale şi au vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani.

„Ne cinstim toţi voluntarii, pe cei 51 de voluntari care provin din toate păturile sociale, sunt de toate naţionalităţile şi religiile, femei şi bărbaţi, care în timpul liber vin şi ne sprijină în activitatea noastră în sprijinul comunităţii locale. Cei mai merituoşi sunt recompensaţi cu diplome, iar „Voluntarul Anului” a primit şi un premiu în bani. Ne bucurăm să îi avem alături şi trebuie să spun că în ţările cu o democraţie mai avansată voluntariatul este foarte important, deoarece cei care derulează activităţi voluntare au prioritate la angajarea în instituţiile statului. Sper ca în timp, aceşti oameni care fac mii de ore fără să fie remuneraţi să fie apreciaţi şi susţinuţi şi de către statul român. Un voluntar derulează activităţi alături de cadre ale instituţiei, informează Poliţia Locală despre aspecte negative care se petrec pe raza municipiului Târgu Mureş şi intervine verbal doar acolo unde constată un comportament care nu este tocmai în conformitate cu normele sociale”, a declarat Bretfelean.

Pentru buna activitate desfăşurată, alături de Gabriel Ciobanu au mai primit diplome de merit şi voluntarii Petru Vlaic, Andreea Negrea şi Alexandru Vaspar.

Pentru activitatea depusă de voluntarii Poliţiei Locale Târgu Mureş, aceştia beneficiază din partea municipalităţii de acces gratuit la toate bazele de agrement al oraşului, cât şi de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.