Unde ieșim în Tîrgu Mureș. Click pe punctul.ro

 

Punctul.ro deschide o nouă  rubrică prin care vă prezintă „Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș”. Fie că vorbim de șah, concerte, spectacole de teatru, competiții sportive sau activități pentru copii, începând cu această săptămână, punctul.ro vi le pune pe tavă și nu va trebui decât să alegeți, ce unde, cum și când veți merge.
Astfel, stați aproape! În fiecare vineri, pe punctul.ro puteți alege la noi pe site cum să vă petreceți timpul liber în funcție de gusturi.

Noi vom face o compilație a tuturor evenimentelor, voi nu trebuie decât să dați click.

 

Și pentru că e vineri vă anunțăm că:

 

Azi, vineri, de la ora 18  la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Tîrgu Mureș, Asociația Culturală „Muguri de Lumină” organizează spectacolul de teatru „Lacrimile lui Moș Crăciun”.  Din distribuție fac  parte: Mihai Crăciun, Luchiian Pantea, Mara Neag, Benjamin Forrer, Sonia Crăciun, Matei Radu, Denisa Iuga, Ormenișan Raul. Va participa Corul Asociației Culturale „Flori de Cireș”, condus de Maria Someșan, regia Rareș Budileanu, decoruri Măriuca Ignat. Intrare liberă.

 

Vă lipsește inspirația în ceea ce privește cadourile de Crăciun? Dacă da, vă anunțăm că…

 

Azi, la ora 10, începe la Promenada Mall „Târgul de cadouri lucrate de mână”: „Pregătim un târg cu mulţi artizani talentaţi, decorațiuni pentru brad și pentru masa de Crăciun, cadouri pentru cei mici, dar și cadouri pentru doamne și domni, toate lucrate manual de artizani”, spun organizatorii. Târgul va ține 3 zile.

 

Tot vineri, Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania Liviu Rebreanu, va susține spectacolul „Dinte pentru dinte”, de la ora 19, la Sala Mare

 

Cine nu a (știut) apucat să meargă ieri, vă anunțăm că Școala Waldorf Mureș organizează Ziua Porților Deschise cu ocazia Bazarului de Crăciun, la Școala Waldorf Mureș, Str. Libertății, nr. 36, Târgu Mureș. Aici, pedagogii, copiii și părinții v-au pregătit decorațiuni de Crăciun, felicitări și multe produse specifice lucrate manual. Veți avea ocazia, de asemenea, să vizitați școalaWaldorf, sălile de clasă, să vedeți caietele și să înțelegeți mai bine modul de predare în alternativa Waldorf, precum și să stați de vorbă cu doamnele învățătoare și părinți. Banii strânși la acest Bazar vor fi folosiți pentru dotarea atelierelor cu materiale specifice, inclusiv achiziționarea unui cuptor în care copiii vor coace pâine.

 

Vineri, 8 decembrie de la ora 12, la American Corner Tîrgu Mureș, se va desfășura lansarea cărții „O istorie din fărâme. Protopopiatul greco-catolic al Mureșului la începutul secolului XX”, autor conf. univ. dr. Corina Teodor.

 

În data de 8 decembrie, vineri, de la ora 19, la Ansamblul Mureșul Tîrgu Mureș se va desfășura spectacolul Premieră: Să cinstim glia Străbună. Organizator Ansamblul Mureșul. Regia și coregrafia Marin Barbu, soliști vocali Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Santan Faghiura.

 

Azi, 8 decembrie, de la ora 17, la Catedrala Mică Tîrgu Mureș, Liga Tinerilor Ortodocși Mureș organizează conferința „Lumina Betleemului”, invitat ÎPS Părinte Irineu, arhiepiscop al Alba Iuliei.

 

„O femeie fantastică” va rula începând de vineri în Cinematograful Arta 3D Tîrgu Mureș  , fiind distribuit de Transilvania Film. – Urmând succesul filmului ‘Gloria’, un film cu care a câștigat numeroase premii, Sebastían Lelio a revenit în forță cu filmul ‘O femeie fantastică’, despre care, chiar el a declarat: ‘Cred că, într-un fel, acest film este o construcție mult mai complexă decât Gloria, deoarece ne prezintă mai multe filme sub forma unui singur film. Dar, în ciuda faptului că ‘O femeie fantastică’ există într-un teritoriu cinematografic care operează dincolo de realism, are, ca și în cazul fimului ‘Gloria’, o înclinație mai mare spre întrebări decât spre răspunsuri. În același timp, pentru mai multe motive, ‘O femeie fantastică’ este mult mai mult decât un film despre o femeie.’

 

În 8 decembrie, la Clubul Jazz&Blues- live – Basistul și compozitorul New York-ez Mike Parker va fi acompaniat la tobe de dublul nominalizatul Grammy Frank Parker (Kurt Elling Quartet) și de incandescentul tenor polonez Slawek Pezda, de la ora 19.

3 zile pentru David

Școala de dans modern „Timi Time”  organizează evenimentul „Din suflet pentru suflet” 3 zile de caritate care va debuta vineri cu o seară cu muzică live, la Zip Café, iar sâmbătă, de la ora 11, pe terenul mare de fotbal din Complexul de Agrement și Sport Mureșul va avea loc un meci demonstrativ de rugby, susţinut de Clubul Sportiv Lupii Transilvaniei. Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și își propune și anul acesta să strângă fonduri pentru sprijinirea lui David, un băiețel de 1 an și 7 luni, diagnosticat cu o tumoare suprarenală, spune organizatorul evenimentului.

….

Sâmbătă, 9 decembrie, se va desfășura Concursul Național de dans, Cupa DanceArt, ediția a X-a, cu începere de la ora 9, în sala de sport a Universității de Medicină și Farmacie. Accesul în sală se va face pe bază de ecusoane pentru sportivi și arbitri și pe bază de bilete pentru spectatori. Costul unui bilet este de 15 lei, pentru pensionari doar 10 lei (trebuie să prezinte cuponul de pensie. Studenții U.M.F. Târgu Mureș au gratuitate pe baza carnetului de student. Biletele se pot achiziționa la fața locului sau la secretariat la sediul clubului.

În 9 decembrie, la Teatrul Național Tîrgu Mureș, se va desfășura spectacolul Școala Nevestelor de Molière, de la ora 19.

Duminică, 10 decembrie, la Teatrul Național Tîrgu Mureș se va desfășura show-ul Stand-up comedy cu Bordea, Tănase & Ana-Maria, de la ora 14:00.

De asemenea, duminică, 10 decembrie, la Palatul Culturii va avea loc un spectacol caritabil cu momente de dans, demonstrații de lupte, interpreți de muzică ușoară și populară. Intrarea la fiecare eveniment se face pe baza unui bilet în valoare de 10 lei, reprezentând donația.

 

În data de 10 decembrie se va desfășura în Piața Teatrului evenimentul „Cros caritativ” cu scopul de a oferi ajutor copiilor orfani. La ora 12:00 vor avea loc înscrierile pentru cros, startul va avea loc de la ora 13:00, iar donaţiile vor merge, către Asociaţia ,,Împreună pentru copii cu cancer’’ pentru proiectul ,,Back in Game’’.Crosul caritativ nu este o competiție, ci o „mână de ajutor pe care participanții o pot oferi alergând, plimbând, mișcând, rostogolind în jurul Pieței Trandafirilor”.

Vreți ceva inedit?

Duminică, 11 decembrie, se va deschide Marele Târg de Nebrazi de la H33 (care va șine până în 14 decembrie). Nebradul – seamănă leit cu pomul de Crăciun, doar că nu are brăduțul acela tăiat din pădure în interior. E la fel de frumos și la fel de strălucitor, e făcut de mâinile harnice ale familiei, prietenilor sau ale colegilor tăi și nu numai ca ține mândru locul bradului, dar îi și salvează viața. Fiecare va găsi un nebrad după gustul său, vi-l puteți lua acasă sau la birou, donând contravaloarea acestuia pentru Fondul de plantare al celor de la Tășuleasa Social, a căror misiune este să-și invite voluntarii să-i transforme în noi păduri.

Târgul se va desfășura în curtea Prodvinalco de pe strada Horea nr. 33.

În data de 12 decembrie, începând cu ora 19 se va desfășura spectacolul „Când lipsește iubirea”, la Teatrul Studio, str. Koteles Samuel. Târgu Mureș

 

Nebrazi reloaded, cu un chef delicios

În 14 decembrie se va desfășura între orele 18.00 – 22.00 – Festivitatea de închidere a Târgului (citiți chef).

Vin fiert, pomana porcului, jumere, ceaun, vin pelin, lichior de ouă, de toate.

 

Pentru minte

 

Clubul Sportiv Juvenes s-a gândit la toți iubitorii sportului minții, iar pentru ei organizează săptămânal seri de șah. În fiecare marți, la ora 19, la Jazz&Blues Club, pe strada Sinaia nr. 3 din Tîrgu-Mureș, la un eveniment plăcut, dar la care vă veți pune și creierul la contribuție. Intrarea este liberă.

În perioada 15 – 16 decembrie 2017 se va desfășura cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Dans „Paşi în Doi”.  Competiția se va desfășura la Centrul Cultural ”Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș, vineri 15 decembrie 2017 începând cu orele 1800, iar sâmbătă 16 decembrie 2017 de la orele 18.00 va avea loc spectacolul de gală și festivitatea de premiere.

 

Colinde, colinde

 

În 17 decembrie se va desfășura se va desfășura a XXXVII-a ediție a Festivalului de Colinde și obiceiuri tradiționale de Iarnă  „Flori Dalbe, Flori de Măr”, de la ora 17, la Palatul Culturii Tîrgu Mureș.

 

Proiectul „Exponatul lunii”, demarat în premieră de Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, continuă și în luna decembrie, publicul  având ocazia să admire un nou exponat din patrimoniului muzeal, conservat în depozitele  științifice.

 

Foto: Visit Targu Mures

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.