Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș

 

Punctul.ro vă spune „Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș”. Fie că vorbim de șah, concerte, spectacole de teatru, competiții sportive sau activități pentru copii, punctul.ro vi le pune pe tavă și nu va trebui decât să alegeți, ce unde, cum și când veți merge. Astfel, stați aproape! În fiecare vineri, pe punctul.ro puteți alege cum să vă petreceți timpul liber în funcție de gusturi.

Și pentru că e vineri ….

 

În curtea Muzeului şi Atelierului de Prezentare Petry (premiat la Hungarian Quality Product Award în 2017) se organizează din nou evenimentul intitulat Local Farmers’ Market: Data târgului: 18 mai 2018, vineri

Ora: 08:00-19:00

Pe link-ul: https://www.facebook.com/events/1817917261847114/ găsiți mai multe informații despre eveniment.

În cadrul evenimentului voluntarii ai Yuppi Camp vă invită să participați la Charity Bake Sale for Yuppi. Mai multe: https://www.facebook.com/events/311466596052339/

 

Evenimente Fabulamundi la UAT

 

 

În perioada 14-20 mai 2018, Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureș îl are ca invitat pe autorul dramatic David Košťák (Cehia) în cadrul unei rezidențe organizate sub egida proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders? Autorul va fi prezent la spectacolul-lectură al piesei sale de teatru Laika. Numele meu e Câine, în regia lui Alexandru Macrinici, care va avea loc vineri, 18 mai 2018, ora 18.00, la Teatrul Ariel Tîrgu-Mureș (Str. Poligrafiei, nr. 4), în sala Studio.

Intrarea este liberă, iar spectacolul va fi urmat de discuții cu publicul!

Expoziţia de artă textilă ARIADNAE XXII

 

Expoziţia va fi deschisă în perioada: 4 – 30 MAI 2018, la Galeria Art Nouveau Galéria Palatul Culturii, str. George Enescu nr. 2, Tîrgu Mureș.

Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Jazz de la Tîrgu Mureş

Târgul Cetății

 

În perioada 18-20 mai se va desfășura Târgul Cetății, eveniment are rolul de a sprijini producătorii locali și de a încuraja consumul de produse locale sănătoase. Vor fi prezenți producători locali din județul Mureș, dar și din județele învecinate care vor comercializa alimente de cea mai bună calitate, la prețuri de producător.

 

Zilele Tîrgumureșene, ediția XXII

 

În perioada 21-27 mai se vor desfășura Zilele Tîrgumureșene,ediția a XXII-a. Printre artiștii care vor fi prezenți la Tîrgu Mureș: Elena Gheorghe, Loredana Groza, Vunk, Lidia Bubble etc.

Zilele Tîrgumureșene – tradiție în inima Transilvaniei – se desfășoară anual, la inițiativa Primăriei municipiului Tîrgu-Mureș și a Consiliului Municipal, începând cu anul 1997.

Romanul lui Beno Karacsony în repertoriul companiei Tompa Miklos

 

„Minunatul roman al lui Beno Karacsony este imaginea ironică, dulce-amăruie, dar mortal de riguroasă, a Ungariei interbelice. Cei trei protagonişti – în felul lor propriu – se învârt în Iad, în timp ce se pregătesc pentru Rai. Momentele acestei pregătiri constituie de fapt scenele spectacolului. Pjotruska este unul dintre romanele mele preferate, şi îmi oferă o mare fericire şi mândrie pentru că, în cazul acestei montări, numele meu este separat de numele lui Benő Karacsony de o singură liniuţă.” – mărturiseşte regizorul Elemer Kincses.

Premiera spectacolului scenic va avea loc vineri 18 mai 2018, de la ora 19.00, în Sala Parking a Teatrului Naţional Târgu-Mureş

Următorul spectacol: miercuri 23 mai, ora 19.00

 

 

 

Festivalul Filmului European – ediţia a XXII-a vine la Tîrgu Mureș

 

Festivalul Filmului European – ediţia a XXII-a se va desfăşura în acest an în perioada 7 mai – 3 iunie în Bucureşti şi în şapte oraşe din ţară – Galaţi, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Alba Iulia, Iaşi şi Sibiu.

Târgu Mureş (18 – 20 mai).

Potrivit preşedintelui ICR, Liliana Ţuroiu, prin dimensiunea francofonă a programului, această ediţie a FFE, care se desfăşoară sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural, anticipează Sezonul România – Franţa.

 

Lucrări prezentate în premieră în ultimii 20 de ani la redeschiderea Galeriei de Artă Maghiară

 

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, Muzeul de Artă din Târgu Mureş va prezenta o serie de picturi ale unor artişti celebri ai secolului al XIX-lea, cu ocazia redeschiderii Galeriei de Artă Maghiară, care va avea loc în cadrul acţiunii ”Noaptea Muzeelor”, 19 mai, au spus, joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţi ai instituţiei de cultură.

„Aceasta prezintă o frumoasă galerie de personalităţi implicate atât în realizarea pinacotecii de-a lungul timpului, dar şi personalităţi ale oraşului, în primul rând primarul Bernady Gyorgy, care s-a preocupat de achiziţionarea lucrărilor, în 1913, pentru Muzeul de Artă din Târgu Mureş. Mai avem aici şi două busturi monumentale de sculptură, ale împărătesei Elisabeta (Sisi) şi a împăratului Franz Jozeph, un portret modernist aparţinând artistului băimărean Ziffer Snador, lucrări ce meritau să fie mai bine puse în valoare în acest spaţiu monumental al Palatului Culturii”, a precizat Cora Fodor.

 

Cercetașii mureșeni pregătesc a VII-a ediție a Festivalului Luminii!

 

A VII-a ediție a Festivalului Luminii de la Tîrgu-Mureș, se va desfășura sâmbătă, 19 mai 2018, ora 18:00 în Cetate. În organizarea cercetașilor mureșeni, festivalul este potrivit acestora „un spaţiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă creată timp de 2 ore, o idee, zeci de mii de lumânări”.

La el sunt așteptați să participe  copiii, tineri şi adulţi, voluntari de toate vârstele, membri ai Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”. Marea majoritate a cercetaşilor implicaţi în desfăşurarea acestui eveniment sunt tineri sub 18 ani, organizaţi în echipe, pentru fiecare locaţie, sub îndrumarea şi coordonarea adulţilor, lideri în cadrul organizaţiei de voluntariat.

„Mii de gulguțe (cutiuțe origami cu lumânări) vor împânzi cetatea si vor așeza zâmbete calde pe feţele celor prezenţi dând naștere unor amintiri de neuitat! Te așteptăm să redescoperi alături de noi frumusețea lucrurilor mărunte, sâmbătă, 19 mai 2018, ora 18:00. Fiţi GATA ORICÂND ca şi cercetaşii!”, spun organizatorii pe pagina de socializare!

Cavouri din Tîrgu Mureş, expuse rar publicului, incluse în circuitul pentru Noaptea Muzeelor

 

Cavourile din Biserica Minoriţilor şi din Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Târgu Mureş, ambele construite în secolul al XVIII-lea, care sunt foarte rar expuse publicului, au fost incluse în circuitul turistic pentru Noaptea Muzeelor, 19 mai.

Potrivit directorului Palatului Culturii din Târgu Mureş, Timea Fulop, cele două locuri, încărcate de istorie, cu poveşti impresionante, vor putea fi vizitate sâmbătă, graţie Echipei SZEM din cadrul proiectului „Paznicii Patrimoniului” şi Asociaţia Culturală Armeano-Maghiară.

 

În 21 mai se alege Miss şi Mister Tîrgu Mureş

 

Cu acest prilej Antonia va susţine un concert la Gallery Wedding Garden, unde va avea loc competiţia de desemnare a Miss şi Mister Tîrgu Mureş. Intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile.

 

Spectacolul Dinte pentru dinte, invitat la GALA NAȚIONALĂ A COMEDIEI – GALAȚI 2018

 

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș va susține miercuri 23 mai 2018, de la ora 19.00, la Sala Mare, o nouă reprezentație cu spectacolul Dinte pentru dinte, după Zeul Măcelului de Yasmina Reza, regia Cristian Juncu, scenografia Cosmin Ardeleanu.

 

Camera 701 la Sala Mică

 

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Tîrgu-Mureş vă invită la spectacolul CAMERA 701 de Elise Wilk, în regia lui Rareș Budileanu.

Dacă doriți să fiți martorii a patru povești de dragoste atipice care au loc în aceeași cameră de hotel, în patru seri diferite, patru povești despre oameni obișnuiți, în situații neobișnuite, vă așteptăm joi 24 mai 2018, de la ora 19:30, la Sala Mică a Teatrului Național!

Gașca Zurli

 

Joi 24 mai de la ora 20.00 Gaşca Zurili vor crea în Parcul municipal o atmosferă de basm la Zilele Tîrgumureşene printr-un spectacol al lampioanelor. Înainte de eveniment vor fi distribuite lampioane în număr limitat.

„Locatari” noi la …Grădina Zoologică din Tîrgu Mureş

 

Un mic ursuleţ brun, nebotezat încă, este vedeta incontesabilă a Grădii Zoo. Născut în urmă cu cca 3 luni, ursuleţul nu a putut fi observat de vizitatori până la această vârstă, din pricina grijii excesive manifestată de mama ursoaică asupra puiului său. La Grădina Zoologică puteţi face cunoştinţă cu cel mai tânăr şi mai neastâmpărat locatar al acestei grădini.

Simpozion dedicat aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Grădinii Botanice a UMF

 

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, prin Grădina Botanică Universitară, Disciplina de Botanică Farmaceutică, Disciplina de Farmacognozie și Fitoterapie, în colaborare cu Asociaţia Grădinilor Botanice din România, organizează, în perioada 30 mai – 1 iunie 2018, un simpozion științific dedicat aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Grădinii Botanice și a 110 de ani de la înfiinţarea Parcului Dendrologic.

 

Secţiunile simpozionului cuprind: diversitatea structurală şi funcţională a plantelor, cercetări în domeniul plantelor medicinale, conservarea speciilor medicinale din flora spontană prin acţiuni ecologice specifice protecţiei mediului, colecţii în grădini botanice și educaţia ecologică în grădini botanice.

Programul preliminar al simpozionului cuprinde comunicări în plen, comunicări pe secțiuni și aplicație pe teren în localitatea Viscri din județul Brașov, în data de 1 iunie 2018. Informații suplimentare se pot obține accesând site-ul: https://botanicafarma.umftgm.ro.

Crosul „Epilepsy Challenge” la Tîrgu Mureş

 

Sâmbătă, 2 iunie 2018, TELEPILEPSY – reţeaua de telemedicină în epilepsie în Romania, organizează cel mai mare cros pentru epilepsie din ţara noastră.

Evenimentul se va numi „Epilepsy Challenge” şi se va desfăşura în 10 oraşe din România.

Prima acţiune va avea loc în Timişoara, în data de 26 mai 2018, urmând ca în luna următoare să se desfăşoare şi în:

  • Alba Iulia, Bacău, Baia-Mare, Braşov, Craiova, Sibiu, Tîrgu Mureș – 2 iunie
  • Bucureşti – 9 iunie
  • Cluj Napoca – 16 iunie

 

„Generația digitală – de la integrare la dependență în relația cu tehnologia informației”.

 

 

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Muzeul Județean Mureș și Asociația Psy Serenitas organizează conferința internațională „Generația digitală – de la integrare la dependență în relația cu tehnologia informației”.

Evenimentul va avea loc în data de 9 iunie 2018, în clădirea Palatului Culturii din Tîrgu-Mureş, între orele 8- 18.

Detalii privind conferința pot fi găsite pe site-ul CJRAE Mureş: http://cjraems.ro/.

 

AWAKE deschide înscrierile pentru ARTDOOR, concursul internațional și tabăra de creație pentru instalații de mari dimensiuni

 

Asociaţia Culturaft cu sprijinul Consiliul Județean Mureș și în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Mureș lansează cea de-a doua ediţie a competiţiei internaţionale pentru instalaţii de mari dimensiuni ARTDOOR – Big Art Meets Nature. Concursul își propune selectarea și finanțarea proiectelor de artă contemporană și arhitectură, fiind acordate premii de peste 20.000 euro. Proiectele câștigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul Festivalului AWAKE, în perioada 17-19 august 2018, pe domeniul Teleki din Gornești, județul Mureș.

Calendarul competiției 2018:

 

Înscrieri: până pe 11 iunie 2018, ora 23:59

Jurizare: 12 iunie 2018

Anunțarea finaliștilor: 13 iunie 2018

Depunerea contestaţiilor: termen limită – 14 iunie 2018, ora 23:59

Soluţionarea contestaţiilor: 15 iunie 2018

Anunțarea câștigătorilor: 18 iunie 2018.

 

Organizatorii Balului Palatului din Tîrgu Mureș cheamă liceeni să se înscrie pentru dansul de deschidere

 

Cea de-a doua ediție a evenimentului cultural, monden și caritabil de la Tîrgu Mureș se va deschide cu un vals vienez, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat. Perechile vor fi formate din liceeni care doresc să învețe dansul și să participe la Parada debutanților.

Tinerii  (15 perechi) vor fi pregătiți de antrenorii de la Dance Art. Liceenii care vor să debuteze la Balul Palatului se pot înscrie pe mail până pe data de 10 iunie.

Ediția a II-a a Balului Palatului va avea loc pe 31 octombrie, la Sala Mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureș, care se va transforma într-un uriaș ring de dans de gală.

 

 

 

Cristina Vancea

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.