Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș

 

 

Punctul.ro a deschis o nouă rubrică și vă prezintă „Unde puteți ieși în Tîrgu Mureș”. Fie că vorbim de șah, concerte, spectacole de teatru, competiții sportive sau activități pentru copii, punctul.ro vi le pune pe tavă și nu va trebui decât să alegeți, ce unde, cum și când veți merge.

Astfel, stați aproape! În fiecare vineri, pe punctul.ro puteți alege la noi pe site cum să vă petreceți timpul liber în funcție de gusturi.

 

Și pentru că e vineri ….

 

În perioada 10-24 februarie, Centrul Comercial Auchan Târgu Mureș a pregătit numeroase surprize comunităţii, zile pline de emoţie pentru a sărbători dragostea. Zilele de miercuri și sâmbătă sunt zilele în care sufletele pereche se distrează şi se fotografiază împreună, în cadrul unui decor special dedicat iubirii. #BucurieInstant este jocul de pe totemul digital cu componenta Kinect. Îndrăgostiţii se pozitionează în faţa ecranului, își aleg scenariul preferat și la final își pot face o poză și înrăma momentul romantic petrecut împreună. Happy Team* va surprinde dovezile tandre de iubire și le va răsplăti cu bucurii neașteptate.

 

Expoziție

 

Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș organizează în deschiderea acestui an în perioada 16 februarie – 31 martie, în holul Palatului Administrativ din Tîrgu Mureș, expoziția taberei de pictură desfășurate în perioada: 22-29 octombrie 2017, la Centrul de Vacanţă, Sovata II, Sovata Băi: Expoziția taberei de pictură ediția a XXXI-a „Jurnal de Artă în tranşeele Primului Război Mondial”, Un proiect 100 de ani de la Primul Război Mondial. Expun: BENKO ISTVAN, Ágnes Kovács , Maria Kulcsar Parvu, Lili Lazar, Melania Pintea, Elisabeta Merdar, Iancu Muresan, Neagoi Sofia, Emma Soó, Rusu Ioan, Rodica Vescan. Panotarea expoziției se va face marți 16 februarie începând cu ora 16.30. Lucrările participanților vor fi aduse la Școala Populară de Arte din Tîrgu Mureș, până în data de 16.

 

ÎN TRAFIC revine la Sala Mică

 

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță o nouă reprezentație a spectacolului ÎN TRAFIC după piesa cu același nume de Alina Nelega. Spectacolul va avea loc vineri 23 februarie 2018, ora 19.30, la Sala Mică! Piesa ÎN TRAFIC de Alina Nelega a primit premiul Piesa Anului 2013 la Gala Premiilor UNITER 2014. De asemenea, spectacolul ÎN TRAFIC a participat la ediția 2014 a Festivalului Național de Teatru București iar în toamna lui 2015, la Festin pe Bulevard București. Şapte personaje diferite sunt blocate în trafic ca urmare a unui accident. Fiecare se găseşte într-un moment de criză a vieţii sale. Ce fel de decizii vor lua?! Dacă vrei să descoperi diferite stadii de înţelegere ale vieţii, diferite personaje raportându-se la acelaşi eveniment, te aşteptăm În trafic pentru o călătorie inedită!

 

Școala Waldorf Mureș organizează Ziua Porților deschise

 

În data de 24 februarie, între orele  11:30 – 14:30,  Școala Waldorf Mureș organizează Ziua Porților deschise, la sediul de pe Str. Libertatii, nr. 36. „Școala Waldorf Mureș” este o alternativă educațională din învățământul de stat, GRATUIT și funcționează în cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” Tîrgu- Mureș. Misiune: Învăţare activă, calitativă şi pe termen lung, copii fericiţi şi lipsiţi de constrângeri

Ordinul Cavalerilor Lup în 2018 dorește să scrie noi pagini de istorie

 

Paginile acestei istorii vii se vor scrie lunar în Cetatea Tîrgu-Mureș, Bastionul Croitorilor, Teatrul Scena. Toți cei atrași de lumea medievală pot participa la întâlniri cu Lupii, întâlniri cu aceasta mirifică lume a Cavalerilor. Heraldică, recuzită și arme medievale, simulări de luptă și în primul rând învățătură cavalerească sunt adevăratele motive ce vor îndrepta pașii celor mici și mari către Cetatea Tîrgu-Mureș. Pentru început:  sâmbătă 24 februarie 2018, ora 11.00.

Mike Godoroja & Blue Spirit vin la Tîrgu Mureș cu spectacolul Spectacol Născut în România

 

În data de 25 februarie, la teatrul Național Tîrgu Mureș, de la ora 19, Mike Godoroja & Blue Spirit organizează spectacolul ,,NĂSCUT ÎN ROMÂNIA”. „Este proiectul mult așteptat de mine… aproape 20 de ani mi-au trebuit ca să înțeleg că ceea ce am eu de spus este aici și “AICI” înseamnă România. O țară care trăiește prin oameni și viețile lor, prin mine și propria mea călătorie prin viață și asta nu e puțin lucru deloc!  A fi născut în România nu este o rușine sau o mândrie mai mare decât a fi american, neamț sau coreean… Aici sunt părinții și copiii mei, sunt îngropați bunicii și mătușile mele, sunt prietenii mei de suflet, sunt anii superbi de facultate. Aici e spiritul lui Johnny Răducanu și al lui Florian Pittiș, aici este publicul pe care îl iubesc și îl cinstesc… și asta nu e puțin lucru…înseamnă TOTUL!”  spune  Mike Godoroja despre eveniment.

 

Mărțișoare handmade

 

Duminică, 25 februarie, la J`ai Bistrot începând cu ora 12:00 mureșenii se pot bucura de mărțișoare handmade, gustări și dulciuri alături de voluntarii Ajungem MARI Mureș și pot susține educația copiilor din centre de plasament. Prin donații veți transforma preparatele și produsele în cursuri interactive de matematică, engleză, muzică, teatru sau arte plastice, alături de voluntari prietenoși și creativi, care să îi încurajeze pe copii să Ajungă MARI! Intrarea este liberă!

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș organizează Săptămâna Porților Deschise

 

În perioada 26 februarie – 2 martie 2018, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș organizează Săptămâna Porților Deschise. Studenții și profesorii Universității de Arte din Târgu-Mureș vă invită să vizitați spațiile universității și să participați pentru câteva zile la viața academică ce se desfășoară la noi în universitate. Intrarea este liberă la toate evenimentele în limita locurilor disponibile. După fiecare eveniment, cei care doresc sunt invitați la discuții libere cu studenții și profesorii Universității de Arte din Târgu-Mureș.

 

 

Sărbătoarea mărțișorului

 

În perioada 26 februarie – 08 martie 2018, la Tîrgu Mureş se va organiza sărbătoarea mărţişorului şi a zilei de 8 martie, astfel în Piața teatrului din Tîrgu Mureș se va desfășura Târgul de mărțișor prin comercializarea de flori și mărțișoare.

CARTEA JUNGLEI, la Sala Mare

 

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță două reprezentații cu spectacolul CARTEA JUNGLEI în regia Oanei Leahu, un musical bazat pe cartea omonimă a lui Rudyard Kipling, cu un brevet realizat de László DÉS, Péter GESZTI, Pál BÉKÉS. Reprezentațiile vor avea loc marți 27 februarie și miercuri 28 februarie 2018, de la orele 17.00, la Sala Mare.

 

Eco-Mărțișor!

 

JCI Târgu-Mureș, împreună cu Biblioteca Județeană Mureș, dă startul primei activități din anul acesta din cadrul programului de educație ecologică și pro natură „Ora Verde”.  În acest sens, miercuri, 28 februarie 2018, de la ora 18:00, la Biblioteca Județeană Mureș la secția pentru copii  se va desfășura  o primă acțiune de reciclare creativă, în care se vor folosi materialele de prisos din gospodărie pentru a realiza un mărțișor, ce va fi oferit mamei, bunicii, învățătoarei sau oricărei doamne dragi din viața noastră. Materialele vor fi oferite de organizatori, dar și de participanți dacă doresc.

 

 

Zilele Filmului Maghiar la Tîrgu Mureș

 

 

A opta ediție a Zilelor Filmului Maghiar la Târgu Mureș va avea loc între 28 februarie-4 martie la Cinema Arta, G Caffe si Camera K’ARTE. Proiectul este organizat de Asociația K’ARTE din Tg Mureș și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti. Partener: Bioeel. Zilele Filmului Maghiar la Târgu Mureș debutează cu două evenimente conexe: o proiecție specială – #niciodatănusetermină (2016) – la G. Caffe (miercuri, 28 februarie) și o expoziție Simon Emőke “O cameră proprie” în galeria Camera K’ARTE – (joi, 2 martie). Între filmele prezentate la această ediție se află și Despre trup si suflet (Ursul de aur, Berlin 2017 și nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film străin, 2018), Mindenki/Toată lumea (premiul Oscar pentru scurt-metraj, 2017) sau Jupiter’s Moon (nominalizat la Palme d’Or, Cannes 2017). Acesta din urmă va deschide seria de filme de la Cinema Arta, cu o proiecție în avanpremieră națională, în Sala ARTA.

PROGRAM

MIERCURI | G. Caffe

19:00  #niciodatănusetermină (R: Tiszeker Dániel, 2016, 100 perc/min)

JOI | Camera K’ARTE (expoziție)

19:00 Opening Simon Emőke, “O cameră proprie”.

VINERI |  Cinema Arta

18:30 Jupiter’s Moon – SALA ARTA, 18 lei/bilet – (R: Kornél Mundruczó, 2017, 123 min) 12+

20:45  Puțul  (R: Gigor Attila, 2016, 97 min) 16+

SÂMBĂTĂ |  Cinema Arta

16:00 Brazilienii (R: Rohonyi Gábor, M. Kiss Csaba, 2017, 95 min) 12+

18:00 Oameni și Vaci (R: Vargyasi Levente, Dok, Ro-Hu, 2017, 50 min)

Q&A: Fám Erika (dramaturg)&Vargyasi Levente

20:30 Coiotul  (R: Kostyál Márk, 2017, 126 min) 16+

DUMINICĂ | Cinema Arta

16:00 1945 (R: Ferenc Török, 2017, 91 min) 12+

18:00 Scurtmetraje :: Best of BuSho 2017.

>> Welcome (GRAND PRIZE BuSho  / 2017. R: Dudás Balázs, 30 min)

>> BuSho, selectie (82 min), include: Mindenki/Toată lumea (R. Kristóf Deák, 2016)

20:30 Despre trup și suflet (R: Enyedi Ildikó, 2017, 117 min) 16+

 

 

Grupul RIFF revine la Tg. Mureș

 

Grupul RIFF revine la Tg. Mureș cu un spectacol organizat luni 29 februarie 2018, ora 19.00, în Sala Ansamblului Mureșul. Evenimentul face parte din seria de concerte susținute pentru promovare album muzical RIFF – Pe drum …, cel de al 11 –lea al grupului. Un show de 2 ore din care nu vor lipsi piesele: În loc de bun rămas, Ana-Maria, Cercul vieţii, Plouă la Woodstock, Mr. Jimi, Regele şoselei, Îngerul a căzut, Profetul, Nerostitele cuvinte, Primii paşi, Lumea să o strabat … Biletele se găsesc la casieria sălii de spectacole. Prețul biletului 20 lei.

 

Cursuri de pregătire la biologie

 

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează, în perioada februarie – aprilie 2018, cursuri de pregătire la biologie pentru viitorii candidați la admiterea la UMF Tîrgu Mureș. Programul cursurilor de pregătire la admiterea la Facultatea de Medicină şi Facultatea de Medicină Dentară va urma materia din manualul „Anatomie și fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină”, Editura University Press Tîrgu Mureş, 2014. Cursurile se vor desfășura începând cu ora 08.30, indiferent de dată sau locaţie, în Campusul UMF, locația propriu-zisă (sala) urmând a fi anunțată prin afișe şi pe site-ul UMF Tîrgu Mureş.

 

Simpozionului Național Științific OSMDentis

 

Organizaţia Studeţească de Medicină Dentară (OSMD) a Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Tîrgu Mureș organizează, în perioada 28 februarie – 3 martie 2018, ediția cu numărul cinci a Simpozionului Național Științific OSMDentis, cu scopul de a le prezenta studenților actualitățile în stomatologie. Prezentările vor fi susținute de personalități remarcabile ale stomatologiei. „OSMD vă prezintă cea de-a V-a ediţie a Simpozionului Ştiinţific Naţional OSMDentis, un eveniment care de-a lungul anilor şi-a demonstrat impactul asupra studeţilor stomatologi tîrgumureşeni şi nu numai. La începutul lunii martie, vom serba ziua medicului dentist, aşa cum v-am obişnuit, oferindu-vă patru zile de ştiinţă, profesionalism şi distracţie. Ideea evenimentului pleacă de la nevoia studentului de a lua contact cu actualitatea şi schimbările din medicina dentară. Aşadar, cele patru zile vor fi marcate de prezentări susținute de nume importante ale acestui domeniu, workshop-uri diversificate şi informaţii de calitate”, au precizat reprezentanții OSMD, organizatori ai Simpozionului OSMDentis.

 

Intrare liberă la patinoar

 

Primăria Tîrgu Mureş oferă intrare gratuită doamnelor şi domnişoarelor, la patinoarul amenajat în Parcul Municipal, de 1 Martie. Patinoarul va rămâne deschis, în funcţie de datele meteo, până în data de 4 martie 2018.

 

 

Ziua Forțelor pentru Operații Speciale

 

Cu ocazia aniversării a 15 ani de la înființarea Batalionului 610 operații speciale „Vulturii” și a sărbătoririi „Zilei Forțelor pentru Operații Speciale”, Brigada 6 Operații Speciale „Mihai Viteazul” împreună cu structurile din subordine, organizează manifestări dedicate acestor evenimente de excepție, care se vor desfășura în zilele de 01 martie, respectiv 03 martie 2018, în garnizoana Tîrgu Mureș. În data de 01 martie 2018, la sediul Batalionului 610 operații speciale „Vulturii”, va avea loc o ceremonie militară, care va fi urmată de exerciții demonstrative. La acestea vor fi invitați să participe militarii activi și în rezervă, care au făcut parte din această structură, de la înființarea ei până în prezent. Pentru ziua de 03 martie 2018, sunt pregătite manifestări specifice momentului aniversat, care se vor desfășura conform următorului program: Începând cu ora 10.00, în Piaţa Trandafirilor, va avea loc o expoziţie statică în cadrul căreia, militarii aparținând forțelor pentru operații speciale vor prezenta tehnica militară, armamentul, aparatura şi echipamentele specifice pe care le au în dotare și cu care acționează în cele trei medii: terestru, maritim și aerian. La ora 12.00, în Piaţa Victoriei, în faţa Palatului Administrativ va debuta o ceremonie militară, în cadrul căreia vor fi prezente detașamente reprezentative aparținând tuturor structurilor care compun la această dată forțele pentru operații speciale din Armata României. Ceremonia militară se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, a tehnicii militare prezentate în cadrul expoziţiei statice și a aeronavelor de luptă aparținând forțelor aeriene, care sprijină operatorii de forțe pentru operații speciale în misiunile specifice.

 

O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie

 

În data de 1 martie, la Teatrul Național Tîrgu Mureș, de la ora 19, se va juca spectacolul „Scrisoarea pierdută”. Spectacolul revine în haine contemporane, într-o lectură scenică neaşteptată, susţinută şi de fragmente de text original, sub titlul „Prea multă vorbărie”. Propunerea trupei Teatrului Naţional Tg. Mureş, Compania „Liviu Rebreanu”, este de a rediscuta acest text important al culturii noastre, insuflându-i spiritul de azi. Cât mai rezistă azi Scrisoarea? Cum poate fi ea jucată azi? Ce ştim despre Caragiale? Cine a fost el de fapt? Ce ar spune dacă ar coborî azi printre noi? Cum ar privi el lumea contemporană?  Spectacolul demistifică personalitatea marelui dramaturg, aducându-l alături de noi, aproape de noi. Este singurul fel de a ne păstra vii şi autentici, spun artiştii, în regia lui Gavril Cadariu şi conceptul Alinei Nelega.

 

Un Puric şi un Alifant

 

Dan Puric şi Nicu Alifantis vor oferi momente de neuitat, la Palatul Culturii, în data de 02 martie 2018, de la ora 18.00. Evenimentul este organizat de Primăria Tîrgu Mureş. Intrarea este liberă!

Pentru Emil

 

Școala de Chitară Artbastian organizează un concert caritabil pentru Emil (basist la Moonfellas și Gențiana & The Band) din dorinţa de a fi alături de el în momentele grele prin care trece. Emil suferă de cancer. Donaţiile pentru tratamentul său medical sunt binevenite, la intrare sâmbătă, 3 martie, ora 18:00, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” sau în contul: RON: RO26BTRLRONCRT0319681701; EUR: RO73BTRLEURCRT0319681701; Banca Transilvania. Swift: BTRLRO22; Titular cont: Emil Baier.

 

Teatru & Stand-up Comedy: TOATE AVEM ACEEAŞI POVESTE

 

În data de 3 martie, de laora 19, Asociatia Culturala Reflector şi Teatru Șapteșpatruorganizează:  „Toate avem aceeşi poveste” – un one woman show care a traversat oceanul, participând la festivaluri şi având reprezentaţii în New York, Washington, Lexington Virginia. O combinaţie fericită între stand-up comedy şi teatru, care aduce în faţa spectatorilor frământările neînţelese ale femeilor, gândurile din spatele dragostei. Actriţa trece cu uşurinţă dintr-un registru în altul şi oferă momente de comedie de cea mai bună calitate, transportând spectatorii din alcov până la maternitate şi apoi într-un labirint parcă desprins din lumea lui Pan (Labirintul lui Pan).

 

Holograf

 

Joi, 8 martie trupa Holograf revine în concert la Tîrgu Mureş. Spectacolul va avea loc la Sala Polivalentă şi va începe de la ora 18.00. În deschidere vor cânta Brio Sonores şi Bikini. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

 

SHOWKEYS – 2018 la 72 de ani de la înființarea companiei Tompa Miklós

 

 

Compania Tompa Miklós a Teatrului Național Târgu-Mureș aniversează anul acesta 72 de ani de la înființare. Cu această ocazie, organizează în perioada  9-14 martie 2018 o microstagiune denumită SHOWKEYS, în cadrul căreia Compania își va prezenta atât premierele recente, cât și producțiile cheie ale ultimilor ani. La eveniment vor putea fi vizionate opt producții ale Companiei Tompa Miklós. Spectacolele vor fi însoțite de forumuri profesionale și discuții tip masă rotundă.

 

Gala Atipic Beauty de la Teatrul Național Tîrgu Mureș

 

În 16 martie 2018 se va desfășura  la Teatru Național din Tîrgu-Mureș Gala Atipic Beauty de la ora 18. Prețul unui bilet este de 100 de lei și include acces la spectacol, la cocktail și la piesa de teatru „Soț de vânzare”. Proiectul Atipic Beauty a fost creat pentru ca oamenii cu dizabilități să fie priviți ca oameni normali. Pentru că asta și sunt, și pot construi mult în viață, în ciuda dizabilității. Evenimentul aduce pe podium modele în scaun rulant care defilează alături de personalități locale, în creații vestimentare ale designerilor români. Gala umanitară își propune să adune fonduri pentru a dota Teatrul Național cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, precum și cu o toaletă mobilă destinată tot acestor persoane. Program eveniment: – deschidere – amfitrion Paula Rusu, jurnalist, speaker Magda Coman, proiect Rotary; – defilare persoane în scaun cu rotile, alături de personalități; – moment artistic Florin Mândru – Dudu; – cocktail la Hotelul Privo; – piesa de teatru „Soț de Vânzare”.

 

Conferință

 

Liga Studenţilor din Tîrgu Mureş, împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, organizează, în perioada 28 martie – 1 aprilie 2018, la UMF Tîrgu Mureș şi în spitalele afiliate, a XXII-a ediţie a Congresului International pentru Studenţi, Tineri Doctori şi Farmacişti „Marisiensis”. Congresul „Marisiensis” este unul dintre cele mai mari congrese ale tinerilor medicinişti şi farmacişti din România. Manifestarea reunește anual cadre universitare, lectori, studenți și invitați din țară și din străinătate. Congresul reprezintă pentru tinerii medici și farmaciști un bun prilej de a-și prezenta rezultatele cercetării. Informații suplimentare se pot obține accesând site-ul congresului: www.marisiensis.ro.

 

 

MASTERPIECE  vine la Tîrgu Mureș

 

În data de 30 martie (vineri) la  Jazz&Blues club / PIANO HALL/ Tîrgu Mureș de la ora 20 va cânta LIVE  MASTERPIECE! MASTERPIECE  este singura trupa de tribut METALLICA din România

 

Oameni beți, în martie

 

Este a patra oară când Radu Afrim colaborează cu actorii Companiei ”Tompa Miklós”. După cele trei conlucrări anterioare, din care s-au născut spectacolele Castingul Dracului (2014), Tihna (2015) și Pasărea Retro… (2016), Afrim montează drama autorului contemporan rus Ivan Viripaev: Oameni beți (Részegek). Radu Afrim creează situații reale, în care actorii își formulează dilemele proprii, în starea ciudată de beție: Cine nu se teme de moarte? Ce înseamnă credința în Dumnezeu, fidelitatea umană și dragostea astăzi, când experiența de zi cu zi nu este o trăire a transcendenței, ci o aspirație după trăirea ei? Cum să trăiești fără minciună? Repetițiile piesei Oameni beți (Részegek) de Ivan Viripaev sunt în plină desfășurare. Montarea, care a apărut inițial în repertoriul stagiunii sub titlul ”Spectacol surpriză 4” va avea premiera în luna martie la Sala Mică a Teatrului Național Târgu-Mureș. Spectacolul jucat în limba maghiară va fi supratitrat în limba română.

 

Mureș Half Marathon 2018

 

În data de 6 mai, de la ora 9, în Tîrgu Mureș se va desfășura Mureș Half Marathon,  ediția 2018.

 

Târgul Cetății

 

În perioada 18-20 mai se va desfășura Târgul Cetății, eveniment are rolul de a sprijini producătorii locali și de a încuraja consumul de produse locale sănătoase. Vor fi prezenți producători locali din județul Mureș, dar și din județele învecinate care vor comercializa alimente de cea mai bună calitate, la prețuri de producător.

 

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.