Unii doresc să politizeze tragedia din Muntenegru

buicuSecretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a declarat miercuri, într-un mesaj postat pe Facebook, că unii doresc să politizeze tragedia din Muntenegru şi că acuzaţiile aduse politicienilor puterii nu fac decât să înnegrească şi mai mult această zi de doliu naţional.
‘Astăzi, zi de doliu naţional, doresc să îmi prezint condoleanţele familiilor victimelor tragediei din Muntenegru. Recenta dramă a cetăţenilor români a ajuns să fie clasificată ca cea mai mare tragedie din turism din ultimii 18 ani! (…) Şi totuşi, unii doresc să politizeze această tragedie. Menţionez că mi se pare imoral şi acuzele aduse clasei politice de la putere nu fac decât să înnegrească şi mai mult această zi. De ce nu sunt lăsate deoparte orgoliile personale şi de ce să nu ne exprimăm indiferent de culoarea politică empatia pentru familiile a căror viaţă a devenit un coşmar într-o clipă? Ar fi mai bine dacă am contribui cu toţii la crearea unor proceduri ample de organizare, de gestionare materială şi financiară a calamităţilor petrecute în afara graniţelor ţării. Tragediile ne arată dureros de clar ce ne apropie şi ce ne desparte’, a arătat dr. Florin Buicu.
Parlamentarul mureşean a remarcat, în mesajul său, mobilizarea autorităţilor din Muntenegru, a locuitorilor din zonă ‘care au adus de acasă tot ce ar fi putut fi necesar pentru scoaterea victimelor din prăpastie, a celorlalţi muntenegreni care sau dus să doneze sânge sau a celor care au luat cu propriul autoturism răniţi şi i-au dus la camera de gardă’, arătând că ‘solidaritatea cetăţenilor muntenegreni este de admirat’.
Florin Buicu crede că din fiecare tragedie trebuie să învăţăm să fim mai bine organizaţi în eventualitatea în care vor urma şi altele şi că sensul solidarităţii se exprimă prin acţiunea comună pentru susţinerea celor în nevoie şi pentru
contracararea cauzelor care perpetuează inegalităţile şi lipsurile.
‘Acţiunile corective, restructurarea socială, îmbunătăţirea sistemului legislativ, sancţionarea grupurilor care profită de nefericirea semenilor lor reprezintă proba de maturitate a solidarităţii. Suntem mai mult decât simpli observatori ai vieţii sociale şi de aceea, ajutând şi nu criticând, vom şti şi vom avea satisfacţia că am fost ocupaţi cu ceea ce merita cu adevărat’, a susţinut Florin Buicu.
agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. niste animale….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.