Uniunea Vatra Românească își reafirmă sprijinul pentru P.R.U.!

bd-vr_

Președintele Uniunii Vatra Românească, Florin Oproiescu, a anunțat public că Protocolul încheiat înainte de alegerile locale între Uniune și Partidul România Unită rămâne “bătut în cuie” și pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

“Vrem să le oferim românilor o variantă să voteze PENTRU. Și, în sfârșit, să fie convinși că, votând PENTRU, votează pentru o altfel de Românie și o altă politică”, a declarat Florin Oproiescu, punctând că “Partidul România Unită este singura formațiune de pe scena politică în care se regăsesc în totalitate idealurile și valorile organizației pe care o conduce”.

Untitled-1

Liderul Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, s-a declarat onorat de susținerea Uniunii, pentru care nutrește un real respect.
“Vatra Românească a reprezentat o școală de gândire patriotică și naționalistă în societatea românească în ultimele două decenii și jumătate. Gândim și simțim la fel, acționăm în aceeași direcție, împingem aceeași căruță, lucrăm la un interes comun – al națiunii române”, a spus președintele P.R.U.

Uniunea Vatra Românească este una dintre primele organizaţii civice create în România și a fost înfiinţată în februarie 1990 de profesori şi jurişti din Transilvania, la Cluj Napoca, Târgu Mureş, Sibiu, Satu Mare. Este o organizaţie naţională, social-culturală şi de atitudine civică a românilor de pretutindeni, neguvernamentală, filantropică şi independentă. Potrivit Statutului, Uniunea Vatra Românească îşi asumă menirea de a fi continuatoarea şi susţinătoarea idealurilor de reîntregire, unitate, integritate teritorială, independenţă, suveranitate şi demnitate naţională. Pe lângă activităţile permanente de cultivare şi cunoaştere a trecutului istoric al românilor, a valorilor naţionale de ocrotire a drepturilor şi intereselor naţionale, Uniunea a păstrat constant legătura cu românii din jurul graniţelor ţării: Serbia, Ucraina, Ungaria şi Basarabia (în anul 2014 în Basarabia au fost donate 15.000 de volume de carte românească, iar în Jula – Ungaria, 1.000 de volume). Au fost organizate simpozioane şi comemorări: „Mihai Eminescu”, Martiriul Brâncovenilor”, „Opriţi vânzarea pământului la străini”, „Întâlnire cu micii fermieri”.

Sprijinul pentru candidații Partidului România Unită la alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost reafirmat de conducerea Uniunii Vatra Românească într-un loc simbol, într-o zi simbol: de 1 Decembrie, la Târgu Mureș, oraș în care liderul P.R.U., Bogdan Diaconu, a ținut să fie de Ziua Națională a României.

Biroul de presă al Partidului România Unită

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.