Fuziune UMF Tîrgu Mureș cu UPM Tîrgu Mureș

Senatele Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și a Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș, în ședințele din 18.04.2018 au decis fuziunea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș cu Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu Mureș prin absorbția Universității “Petru Maior” din Tîrgu Mureș de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș.

În urma fuziunii, Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș îşi păstrează integral statutul de instituţie de învăţământ superior acreditată, codul fiscal şi adresa juridică şi fiscală precum şi toate celelalte elemente şi atribute specifice, inclusiv caracterul său multicultural, așa cum este prevăzut în Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și își va modifica denumirea din Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș în Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș.

Deciziile celor două senate vor fi transmise Ministerului Educației Naționale în vederea realizării demersurile legislative necesare finalizării acestui proces.

Senatul Universităţii „Petru Maior” (UPM) din Târgu Mureş a aprobat, miercuri, propunerea de fuzionare prin absorbţie cu Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Preşedintele Senatului UPM Târgu Mureş, prof. dr. Cornel Sigmirean, a declarat, pentru AGEPRRES, că hotărârea a fost luată cu majoritate de voturi, existând un singur vot împotrivă, şi că urmează ca şi Senatul UMF Târgu Mureş să se întrunească pentru a lua o decizie pe marginea acestei fuziuni.

Noua universitate se va numi în Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş (UMFST), iar UPM va transmite toate drepturile şi obligaţiile către instituţia absorbantă.

Potrivit anexei hotărârii Senatului UPM Târgu Mureş, obiectul fuziunii îl reprezintă promovarea calităţii şi creşterea eficienţei sistemului de învăţământ superior, creşterea vizibilităţii internaţionale. În plus, se doreşte concentrarea resurselor universitare în scopul utilizării mai eficiente a activelor universitare, sporirea competitivităţii pe piaţa serviciilor de învăţământ şi cercetare prestate, gestionarea mai raţională a resurselor financiare şi pentru micşorarea cheltuielilor, majorarea beneficiului şi volumului serviciilor prestate.

Universitatea de Medicină şi Farmacie, ca instituţie absorbantă, în urma absorbţiei Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş, îşi păstrează statutul de instituţie de învăţământ superior acreditată şi a legii de înfiinţare a acesteia, codul fiscal şi adresa juridică şi fiscală precum şi orice alte elemente şi/sau atribute specifice, modificându-şi doar denumirea.

În noua sa structură, UMFST va păstra caracterul multicultural al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, aşa cum a fost definit în Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 „şi va face toate eforturile pentru conservarea învăţământului în limbile română, maghiară şi engleză precum şi în alte limbi de circulaţie internaţională”.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.