USL, învingător și la Reghin

57, 69% dintre reghinenii cu drept de vot au ieşit ieri să-şi exprime opţiunea pentru alegerea primarului şi a Consiliului Local Municipal. Scrutinul s-a desfăşurat în 21 de secţii de votare amenajate în şcoli şi instituţii publice din oraş. Am avut cinci candidaţi pentru funcţia de primar, 7 formaţiuni politice şi un candidat independent s-au luptat pentru locurile din Consiliul Local. 31.971 de persoane au fost duminică aşteptate în faţa urnelor pentru a-şi alege un primar şi 19 consilieri.18.443 de reghineni şi-au exprimat opţiunile, ceea ce înseamnă că un număr de 15 954 de buletine de vot au fost neîntrebuinţate, deci anulate.

Maria Precup-noul primar

În ceea ce priveşte candidaţii la funcţia de primar, cele mai multe voturi le-a întrunit reprezentantul USL Maria Precup , respectiv 8.756, opţiuni care au dus la câştigarea fotoliului de primar. Fostul primar, Nagy András a fost votat de 7.528 de reghineni, iar celelalte voturi s-au împărţit între Traian Bendorfean de la PP-DD 1.225 de opţiuni, Rus Dan Dorul de la APMS, 651 de voturi şi Adrian Crăciun de la PRM cu 283 de voturi.

Trei formaţiuni în Consiliul Local

În cazul Consiliului Local Municipal, doar trei partide au atins pragul electoral care permite accesul la un mandat. Astfel, UDMR cu 5.732 de voturi valabil exprimate a obţinut în prima etapă șase mandate de consilieri, USL cu 8.627 de sufragii are 10 consilieri şi PP-DD cu 1.564 de voturi are deocamdată un consilier. După redistribuire, în funcţie de voturile neutilizate în prima etapă, structura va fi uşor modificată.

Punct şi de la capăt

Finalul alegerilor locale 2012 a adus bucurie mare aseară la sediul PSD. Liderul partidului, Maria Precup a fost aleasă primar al municipiului Reghin cu un număr de 8.756 de voturi liber exprimate. Imediat după închiderea secţiilor de votare o parte a staff-ului de campanie USL Reghin s-a reunit la sediul PSD în aşteptarea rezultatelor. Pe măsura încheierii procesului de numărare paralelă a voturilor, încrederea în victorie anima atmosfera. Emoţiile au fost intense şi starea de spirit tensionată, deşi în jurul orelor 22 optimismul a început să descreţească frunţile tuturor. Veştile soseau în ritm alert şi, într-un final, când ultimul telefon a confirmat victoria, uralele au izbucnit din toate părţile. Au fost lacrimi de bucurie, ploaie de şampanie, s-a cântat şi chiar s-a dansat, iar învingătoarea a fost îmbrăţişată şi felicitată de toţi cei prezenţi . Bucuria membrilor USL s-a făcut simţită până târziu în noapte. În faţa sediului PSD s-au adunat zeci de simpatizanţi, care au ovaţionat frenetic pe cea care a reuşit să devină prima femeie primar a Reghinului din ultimii 20 de ani.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.