Vârsta de pensionare, REDUSĂ cu 2 ani pentru locuitorii din zona Târgu Mureş

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care reduce cu 2 ani vârsta standard de pensionare în cazul persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă – Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Turnul Măgurele, Slatina şi Râmnicul Vâlcea.

“Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin.(4)”, potrivit proiectului de lege care completează alin. (5) al articolului 65 din Legea nr. 263/2010.

Proiectul a fost adoptat cu 248 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” şi o abţinere.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Mediafax

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. mona_tgm@yahoo.com

    Este valabila doarb in cazul in care aveti cel putin stagiul complet de cotizare pt limita de varsta si va ofera posibilitatea sa beneficiati de pensie anticipata fara penalizare cu 2 ani mai repede.In cazul in care ati beneficiat deja de o pensie, gen invaliditate gradul III sau II, nu beneficiati de aceasta reducere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.