Vicepremierul Gabriel Oprea vine la Ziua Armatei

Gabriel_OpreaViceprim-ministrul Gabriel Oprea va participa vineri la activităţile organizate la Târgu Mureş cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României, informează un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ceremonia militară şi religioasă de Ziua Armatei se va desfăşura începând cu ora 10,00, în Piaţa Victoriei din Târgu Mureş.

De la ora 11,40, vicepremierul va participa la sfinţirea Troiţei ridicate în cinstea memoriei eroilor Brigăzii 6 Operaţii Speciale ”Mihai Viteazul”. Troiţa va fi instalată la sediul Brigăzii, lângă statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul.

La 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României. Cu această ocazie, va fi arborat Drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi vor fi organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării.

Militarii români din teatrele de operaţii sărbătoresc prin organizarea unor ceremonii militare şi a unor activităţi culturale şi sportive, la care vor fi invitaţi şi parteneri din coaliţiile multinaţionale.

De Ziua Armatei României din 2010, a fost dezvelit, în Parcul Tineretului din Capitală, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.