Viceprimarii scoși cu birourile din Primărie

Viceliderul fracţiunii UDMR din Consiliul Local Târgu Mureş, Andras Peti, a reclamat, marţi, într-o conferinţă de presă, că viceprimarii aleşi Ionela Ciotlăuş (USL) şi Tibor Jozsa (UDMR) au primit birouri în afara clădirii Primăriei Târgu Mureş şi că acestora nu li s-au delegat atribuţii. ‘Legea administraţiei publice locale şi legea privind aleşii locali stabileşte drepturile şi obligaţiile viceprimarului, aceştia îşi exercită atribuţiile de plin drept, li se asigură condiţiile de lucru care să facă posibilă exercitarea atribuţiilor. Din păcate astăzi (marţi -n.r.) li s-a atribuit câte un birou în clădirea în care ne aflăm, la etajul trei, care va face foarte greu sau chiar imposibilă exercitarea funcţiei şi îndeplinirea atribuţiilor pe care le deţin în baza acelor acte normative pe care le-am menţionat şi mai ales coordonarea departamentelor şi direcţiilor din primărie care aparţin de dânşii’, a susţinut Andras Peti.

Acesta a spus că alegătorii au votat în data de 10 iunie aceşti reprezentanţi în Consiliul Local, iar reprezentanţii alegătorilor au ales cei doi viceprimari şi că decizia trebuie respectată. Viceprimarul USL, Ionela Ciotlăuş, a declarat că nu o deranjează faptul că a primit un birou în afara clădirii Primăriei Târgu Mureş, că ea doreşte să facă administraţie şi că acest lucru îl va putea face de oriunde din oraş. ‘Cu privire la repartizarea birourilor eu personal nu vreau să fac niciun fel de comentariu. Am venit să-mi fac treaba, am venit să fac administraţie, administraţie se poate face de oriunde – şi din gară dacă se pune un birou, şi în faţa primăriei dacă se pune un birou, şi în Primărie. Singurul lucru pe care eu i l-am comunicat domnului Dorin Florea personal este că dacă domnia sa consideră că o relaţie funcţională între viceprimari şi aparatul executiv al Primăriei, respectiv între viceprimar şi domnia sa poate fi realizată dintr-un birou de pe strada Gheorghe Doja (la peste 300 m de Primărie -n.r.) atunci lucrurile sunt în regulă. Dânsul mi-a spus că nu are o altă variantă în acest moment şi noi ne începem treaba şi vom face administraţie de aici’, a arătat Ciotlăuş.

De cealaltă parte, primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat că cei doi noi viceprimari au venit din afara Primăriei, că au hulit această instituţie, în special Tibor Jozsa, şi că decizia ca aceştia să stea în altă clădire este determinată şi de intrarea în renovare a unor spaţii. ‘Ei (viceprimarii -n.r.) au venit din afara Primăriei şi dacă ne luăm după mesajele electorale şi după modul în care au hulit Primăria, în special domnul Tibor Jozsa, care a lucrat în Primărie şi care apoi a lucrat cu tot felul de găşti de interlopi atacând Primăria în toate cotloanele, mi-era foarte greu ca acest om să vină să lucreze sau directorii să stea alături de el. Va fi foarte greu, directorii au ameninţat clar că vor părăsi Primăria în momentul în care acest om, după ce i-a bălăcărit şi i-a murdărit în maniera în care a făcut-o, să vină să lucreze. Aceasta este partea urâtă a politicului. Puteau să stea şi în primărie, doar că în acest moment Primăria intră în reabilitarea instalaţiei electrice şi o serie de directori vor pleca în spaţiile pe care le mai avem în oraş, la fostul sediu al Energomur, la spaţiul celor de la Locativ iar celor doi nominalizaţi de Consiliul local le-am recomandat cele două birouri’, a spus primarul. Acesta a precizat că Ionela Ciotlăuş va trebui să-şi convingă liderii ‘că nu poţi să ataci primăria după-masa şi dimineaţa să vii să-i ceri viceprimarului să lucreze cu primarul’.

Noua majoritate formată în Consiliul Local Târgu Mureş din UDMR (care are 10 mandate) şi Uniunea Social Liberală (cu şase mandate) a decis vinerea trecută, la şedinţa de constituire a forului, ca noii viceprimari ai municipiului să fie Ionela Ciotlăuş (USL) şi Tibor Jozsa (UDMR).

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.