Viceprimarul din Sângeorgiu de Mureș, declarat incompatibil

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și fals în declarații în cazul a șase foști și actuali aleși locali, printre care și pentru BIRTALAN ISTVAN, viceprimar al comunei Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș.

În perioada 17 iunie 2008 — 10 iulie 2017, a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator la S.C. ISTI JHS S.R.L. (în perioada 10 decembrie 2004 — 10 iulie 2017) și respectiv la S.C. MELZA CONS S.R.L. (în perioada 11 noiembrie 1993 — 03 martie 2010, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

Agerpres

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.