Victorie normală la început de an

În primul meci al anului, într-o restanță din etapa a 9-a a Ligii 1 de futsal, City’us Tîrgu-Mureș s-a impus cu 8-1 (6-0) în deplasare la Tg. Secuiesc. Golurile formației noastre au fost înscrise de Kusmodi (3, 11, 15), Togan (4), Țipău (4), Covaci (17), Csoma Alpar (28), Alex Pop (35). În urma acestui succes, City’us acumulează 24 de puncte, din 13 partide disputate și rămâne pe locul 6, la două puncte de Od. Secuiesc.

Jocul a fost la discreția echipei tîrgumureșene, care a forțat cât a fost nevoie, diferența la pauză fiind deja de 6 goluri. În partea secundă, a fost rulat întreg lotul, primind minute pe teren și tinerii componenți ai lotului nostru.

O victorie normală, binevenită la început de an.

Antrenorii Gherman și Nicușan au început jocul cu:
Cătinean – M. Duque, Togan, Kusmodi și Covaci. Pe parcursul partidei au intrat toți jucătorii deplasați la Tg. Secuiesc: Tătar – Csala, Țipău, M. Stoica, Alex Pop, Csoma Alpar, Boroș, Kiss și Iszlai.

Luni, 23 ianuarie, de la ora 17.00, City’us va întâlni, tot în deplasare, la Iași, pe CSM Poli, într-o partidă din etapa a 16-a a Ligii 1. Tîrgumureșenii mai au acum o singură restanță de jucat, cea de pe teren propriu cu Autobergamo Deva.

Dezvoltarea futsal-ului românesc nu se poate face fără creșterea și promovarea tinerilor jucători. Aceasta este și intenția clubului City’us încă de la debutul sezonului. Dacă jucători precum Kusmodi (cu golul egalizator al meciului cu Timișoara și 3 reușite la Tg. Secuiesc), Togan, Csala, Pop, Boroș sau Dobai sunt deja o constantă în lotul echipei, cu partide disputate atât în Liga 1, cât și în UEFA Futsal Cup, a venit acum rândul pentru alți doi tineri, născuți în anul 1999 și promovați de la echipa under 19 a clubului. Este vorba de Kiss Szilard și Iszlai Richard, care au ocazia să ia contact cu cerințele primei ligi la futsal.

„Chiar ținând cont de faptul că am întâlnit ultima clasată, pot spune că eu și Lucian Nicușan suntem foarte mulțumiți de cum a arătat echipa. S-a jucat foarte bine. Cel mai important amănunt este că tinerii continuă să crească și să prindă multe minute în teren. Acum a fost vorba de Iszlai Richard și Kiss Szilard. Doi jucători foarte talentați. Am mai spus, obiectivul nostru în acest sezon nu e acela de a ne apăra titlul, suntem realiști în această privință, ci de a crește tineri din Tîrgu-Mureș. Iszlai Richard și Kiss Szilard, care joacă și pe teren mare la CSȘ Tîrgu-Mureș, au calități extraordinare. Peste câțiva ani vor ajunge la națională! Depinde însă foarte mult de ei”, a menționat Cosmin Gherman, după partida de la Tg. Secuiesc.

Cu siguranță, în perioada următoare, și alți tineri jucători vor fi promovați la prima echipă. Totul cu multă muncă și sacrificii, din partea tinerilor jucători și a staff-ului tehnic.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.