Victorie pentru BC Mureș în Cupa Eurochallenge

Alexandar Mladenovic BC Mureș baschetZi mare pentru baschetul mureşean: BC Mureş a debutat în Cupa Eurochallenge. Elevii lui Srecko Sekulovic s-au deplasat cu charterul la Minsk, unde au întâlnit formaţia locală Tsmoki.

Tigrii au început puţin timoraţi partida, în primele două minute parcă nimic bun nu ar fi vrut să se întâmple cu echipa. La finalul minutului 2. Martinic a spart în sfârşit gheaţa, cu un coş de 2 puncte. Peste două minute BC Mureş a preluat conducerea pe tabelă, pe care au menţinut-o până la mijlocul sfertului, atunci când gazdele au reuşit să preia conducerea prin coşul lui Trastsinetski. De aici bieloruşii şi-au creat un avantaj mai măricel, la un anumit moment au fost şi 9 puncte între cele două echipe. 24-17 după primul sfert.

Actul al doilea pe lângă Martinic şi Ivanovici şi-a intrat în mână, dar momentul de răscruce al sfertului l-a oferit Jelenic, noul tigru a reuşit în mai puţin de două minute 11 puncte cu care BC Mureş a preluat conducerea. Pănâ la finalul reprizei cele două combatante au mai mers cap-la-cap, tripla lui Martinic în ultima secundă, aducând tigrii în avantaj (42-44)

Gazdele încep mai bine sfertul teri şi reuşesc să egaleze şi să-şi creeze un uşor avantaj de 6 puncte pe tabelă, dar Martinic reuşeşte să reducă din handicap. Gazdele menţin avantajul de 3-6 puncte până aproape de finalul sfertului, când Peciukas, Jelenic şi Martinic reuşesc un run de 7-0 şi preluăm conducerea pe tabelă. (56-57) Finalul de sfert aparţine celor din Minsk, Petty a reuşit o aruncare de la distanţă şi Tsmoki merg în avantaj în ultima pauză. (61-59)

Şi ultimul sfert începe în nota de echilibru a partidei, dar la mijlocul actului cele trei triple semnate de Peciukas una şi Martinic două aduc prima oară un avantaj de 7 puncte de partea mureşenilor. (69-76) Însă Harper şi Hunter reduc handicapul la doar trei lungimi, moment în care Srecko Sekulovic cere time-out. Tot gazdele marchează prin Petty şi scorul revine foarte strâns cu două minute înainte de final (75-76)

Înaintea ultimului minut Alexandar Mladenovic reuşeşte un lay-up de două puncte cu care avem avantaj de trei puncte, dar Petty egalează printr-o triplă. Ultimul minut ţine o veşnicie, dar gazdele ratează enorm. Cu 16 secunde înaintea finalului de meci, avem atacul şi două puncte în faţă, dar Martinic pierde posesia. Gazdele ratează încă o dată şi tot Goran este cel care închide tabela cu două libere marcate. S-a încheiat cu scorul de 79-83.

Sursa: BC Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.