Video Conferinţa PSD pe ţară

imageResize„Vineri, 12 septembrie, vor avea loc după-amiază, în jurul orei 16,00, toate conferințele județene cu cele 42 de organizații ale PSD din țară.

Imediat după aceste conferințe județene va începe congresul partidului, practic, la care vor participa pe sistem de videoconferință toate cele 42 de organizații din țară — aproximativ 30.000 de participanți, care vor fi validați de conferințele județene. Într-adevăr va fi o noutate, sperăm să aibă și impact, pentru că PSD este un partid mare, un partid care este, cel puțin după toate datele pe care le avem, îndrăgit și de tineri și de persoane cu mai multă experiență și trebuie să organizăm un eveniment care să ne reprezinte”, a arătat Gabriela Firea, adăugând că detaliile finale nu sunt încă stabilite.

Pe de altă parte, social-democrata consideră că este regretabil că un președinte de țară găsește de cuviință „să exporte o dispută internă și anumite detalii de precampanie electorală în exterior”.

„Așa cum știm din presa europeană, toate țările au mers la Bruxelles cu un candidat susținut, agreat, de întreaga clasă politică, și nu neapărat prin consultări și prin strategii comune, ci prin acceptare, pentru că acesta este jocul democratic.

Când ești la putere și reprezinți Guvernul, ai conform legii posiblitatea să propui un comisar european. Când ești în opoziție, îl accepți ca atare, dar nu îl denigrezi, pentru că mergând cu astfel de mesaje negative în exteriorul țării, nu faci decât să lovești și în imaginea țării pe care o reprezinți.

Este deranjant și regretabil faptul că un președinte de țară se coboară la acest nivel și ajunge să-și denigreze propria țară insultând o propunere de candidat pentru a fi comisar european. Nu trebuie să se ajungă la acest lucru”, a spus Gabriela Firea, întrebată despre o posibilă acuzare a șefului statului în privința faptului că ar fi intervenit la Comisia Europeană împotriva propunerii de comisar european în persoana Corinei Crețu.

agerpres

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.