Vine bursa locurilor de muncă

La sfârșitul lunii aprilie Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș organizează bursa locurilor de muncă. Astfel că, mureșenii care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați la această bursă, iar angajatorii care au oferte sunt invitați să le depună la Forțele de Muncă. Bursa se va desfășura la Tîrgu-Mureș, Târnăveni și Sighișoara, în data de 27 aprilie.

Această veste este cu atât mai importantă cu cât Compania Națională Poșta Română a transmis că 511 angajați urmează să fie disponibilizați până la sfârșitul lunii. În perioada următoare, fiecare filială poștală va transmite către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Munca lista cu angajații care urmează să fie concediați, urmând ca personalul care va rămâne fără loc de muncă să fie sprijinit de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă în vederea identificării unui job. Reducerea numărului de oficii poştale va fi efectuată tot în perioada imediat următoare, până la sfârşitul lunii aprilie, relevă scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI. În urma acestei reduceri, numărul total al oficiilor poştale va scădea de la 5.835 la sub 5.700 unităţi.

Guvernul şi FMI au convenit totodată ca termenul în care autorităţile trebuie să găsească un investitor strategic dispus să preia cel puţin 20% din acţiuni la Poşta Română, în urma unei majorări a capitalului social, să fie prelungit cu două luni, până la sfârşitul lunii iunie. În negocierile de la sfârşitul anului trecut, FMI a impus Guvernului să înceapă procedurile de concediere colectivă a angajaţilor din companie, fără ca la acea dată să fie stabilit numărul salariaţilor care vor fi concediaţi.

În județul Mureș 6% din numărul șomerilor înregistrați participă la cursuri de formare profesionale. La sfârșitul lunii martie, AJOFM Mureș avea în evidență 14.889 șomeri, rata șomajului fiind de 6%. Potrivit directorului AJOFM Mureș, numărul șomerilor înregistrat în luna martie a fost mai mic fata de luna februarie cu 1.800.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.