Vineri UDMR anunță poziția față de mitingul autonomiei

Screen Shot 2013-02-07 at 4.40.52 PMUDMR va formula vineri un punct de vedere cu privire la participarea şi susţinerea mitingului pentru autonomie preconizat a avea loc pe 10 martie la Târgu Mureş şi organizat de Partidul Civic Maghiar şi Consiliul Naţional Secuiesc, a anunţat vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely.

‘În legătură cu acest miting: chiar, pe cuvânt, adică cum să vă spun. În ultimele patru luni au fost vreo 3-4 mitinguri. Care-i problema? Cine vrea să se ducă acolo să manifeste pentru autonomie, să meargă. Sunt şi vor fi asemenea mitinguri. Care e problema? (…) Mâine probabil vom avea şi un punct de vedere oficial al UDMR, chiar pe mine nu mă frământă acest mitinguri. Vor fi mitinguri şi au fost. Atât’, a spus Borbely joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

În privinţa unei eventuale participări la acel miting, Laszlo Borbely a preciza că nu îl ‘frământă’ acel ‘eveniment’, că obţinerea autonomiei se regăseşte în statutul UDMR din 2003, însă există viziuni diferite ale formaţiunilor politice maghiare din Transilvania.

‘Cei de la UDMR vor atingerea acestui obiectiv prin dialog şi convingerea majorităţii că nu e nimic împotriva României’, a precizat, în context, politicianul.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.